Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ν.Καπραβέλος: «Αν δεν εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού τότε θα έχουμε lockdown για πολλά χρόνια»


 Μαστίγιο και καρότο από τον διευθυντή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Καπραβέλο, σύμφωνα με τον οποίον πρέπει να εμβολιαστεί το 90% για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα»! 

Ο Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία του για την απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει έκρηξη και ένα 4ο κύμα μετά τον Οκτώβριο αντίστοιχο με το 3ο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ζήτησε από όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν αφού όπως ανέφερε αν δεν φτάσουμε στο 90% τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην «κανονικότητα», κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και τα παιδιά και γενικώς ακόμα και αυτοί που δεν κινδυνεύουν. 

Μάλιστα όπως εξήγησε κάτι τέτοιο με τους ρυθμούς που πάμε δεν πρόκειται να συμβεί φέτος με αποτέλεσμα να πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα 4ο κύμα αντίστοιχο με το τρίτο.

Επίσης σημείωσε ότι τον εκπλήσει η αντοχή που επιδεικνύει το 3ο κύμα της πανδημίας καθώς θα περίμενε να έχει μεγαλύτερη μείωση από τον Μάϊο αφού ο καιρός δεν ευνοεί την μετάδοση του ιού.

Αναφορικά για τα επιδημικά επίπεδα στη χώρα, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο, για μια πολύ αργή αποκλιμάκωση υπογραμμίζοντας, «για εμάς δυο είναι τα στοιχεία. Είναι η αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος. Η μείωση εισαγωγών, η μείωση των διασωληνωμένων και η μείωση νοσηλευόμενων. Αυτή είναι η μια σταθερή και από την άλλη μεριά είναι μια αργή πολύ αργή αποκλιμάκωση, μια επιπέδωση του τρίτου κύματος που δεν λέει να ξεθυμάνει που κρατιέται μεταξύ 1.000 και 2.000 κρουσμάτων».

Και πρόσθεσε: «για να χαρακτηριστούμε πράσινη περιοχή χρειάζεται επί δέκα με 14 μέρες να είναι σταθερά τα κρούσματα κάτω από χίλια. Άρα επομένως εμείς, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι όσο αφορά τα κρούσματα και την μολυσματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία. Γι’ αυτό και βλέπετε ότι έχουμε εξάρσεις σε κάποιες περιοχές. Αυτή η επιπέδωση του τρίτου κύματος και όχι αποκλιμάκωση οδηγεί μαθηματικά σε τοπικές εξάρσεις».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις