Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

NOTAM της Αθήνας για ρωσική άσκηση - ''BAPANE'' τα κανόνια κάτω από την Κρήτη


 Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Αποκλειστικό Πενταπόσταγμα-Δείτε χάρτη

Βλέποντας η Μόσχα πως η Τουρκία, παρά την στήριξη που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, χαράζει τη δική της ατζέντα, θέλοντας να γίνει ο «αστυνόμος» της περιοχής, φαίνεται πως θέλει να της στείλει ένα μήνυμα…

Ειδικά μετά την ολοένα αυξανόμενη παρουσία της Άγκυρας στην Ουκρανία όπου ο Σουλτάνος είναι έτοιμος να «μοσχοπουλήσει» αρκετά από τα μη επανδρωμένα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κούλεμπα στις 22 Ιουνίου ο οποίος σύμφωνα με το RT ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Μόσχα και ότι αγοράστηκε για λόγους «προστασίας».

«Τα drones χρειάζονται για να συγκρατήσουμε τη Ρωσία ώστε να σκεφτεί διπλά πριν σχεδιάσει μία κλιμάκωση ή μία -μεγάλου εύρους- επίθεση... Εάν η Ρωσία επιτεθεί και εμπλακεί σε μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με εμάς, θα χρησιμοποιήσουμε drones σε κάθε σημείο της Ουκρανικής επικράτειας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

Το Κίεβο, υπέγραψε μία συμφωνία το 2019 για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 από την Τουρκία. Έως και σήμερα έχει παραλάβει 6 από αυτά. 

Η Μόσχα λοιπόν ετοιμάζεται να ανοίξει πυρ με πυραύλους σε μια περιοχή που θα την καταλάβουν για τα καλά στην Τουρκία και σε συνεργασία μάλιστα με την Ελλάδα!

Το Πενταπόσταγμα αποκαλύπτει λοιπόν σήμερα πως η Μόσχα ζήτησε την σχετική άδεια και η Αθήνα ενέκρινε το σχετικό αίτημα και προχώρησε και στην έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΝΟΤΑΜ Α1950/21 που εξέδωσε η Αθήνα μετά από σχετικό αίτημα της Μόσχας, δεσμεύτηκε περιοχή που περικλείεται από τις εξής συντεταγμένες: 341000N 0255600E - 341000N 0263000E - 340000N 0263000E - 340000N 0255600E - 341000N 0255600E.

Οι συντεταγμένες αυτές σχηματίζουν ένα τετράγωνο παραλληλόγραμμο, νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας της Κρήτης. Αυτό που κυριολεκτικά όμως «κατακρεουργεί» τον τουρκικό αναθεωρητισμό στην περιοχή είναι το γεγονός πως η περιοχή αυτή βρίσκεται στην ''καρδιά'' του παράνομου τουρκολιβυκού ''μνημονίου''!

Η ΝΟΤΑΜ της Αθήνας αναφέρει πως το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει βολές πυραύλων για μία ολόκληρη εβδομάδα! Συγκεκριμένα από τις 1 Ιουλίου έως τις 7 Ιουλίου.

Η Αθήνα μάλιστα καλεί όλα τα αεροσκάφη που θα πετούν την χρονική περίοδο αυτή να αποφύγουν πάση δυνάμη την συγκεκριμένη περιοχή!

Αναλύοντας δε σε διπλωματικό επίπεδο τις συγκεκριμένες ασκήσεις και τη ΝΟΤΑΜ φαίνεται ξεκάθαρα πως η Μόσχα στέλνει μήνυμα στην Τουρκία πως αναγνωρίζει μόνο την Ελλάδα ως χώρα που έχει δικαιοδοσία στην περιοχή και για αυτό απευθύνθηκε σε αυτή για την έκδοση της οδηγίας προς ιπταμένους.

Παράλληλα δείχνει πως θεωρεί τουλάχιστον αστειότητα τα όσα ισχυρίζεται η Τουρκία περί δικής της δυνητικής ΑΟΖ και άρα δικαιοδοσίας στην περιοχή νοτίως της Κρήτης βάση της οποίας υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο με την μαριονέτα της Άγκυρας στη Λιβύη.

Όσο οι τούρκοι θα μπαίνουν στα χωράφια της Μόσχας τόσο περισσότερο θα βρυχάται η ρωσική αρκούδα μέχρι ο Ερντογάν να χάσει παντελώς την ούτως ή άλλως πρόσκαιρη στήριξη του Πούτιν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις