Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οι 3+1 δολοφονίες-κλειδιά για τη διάλυση της Greek Mafia - Οι "βιβλιοθήκες της διαπλοκής" αγνοούνται


 Πώς αυτές οι υποθέσεις μπορούν να αποκαλύψουν όλο το σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τη ροή του "μαύρου χρήματος".

«Μέσα από όλο αυτό το μακελειό που έχει προκαλέσει η δράση των ομάδων του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος τέσσερις δολοφονίες είναι αυτές που πίσω τους κρύβουν όλα τα μυστικά. Του Σπύρου Παπαχρήστου, του Δημήτρη Μάλαμα, του Δημήτρη Καπέ και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Αν εξιχνιαστούν αυτές πλήρως θα διαλυθεί και η Greek Mafia».

Με αυτά τα λόγια, παλιό στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας δίνει το στίγμα και την κατεύθυνση των ερευνών που φαίνεται ότι ακολουθεί πλέον η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η έκρηξη δολοφονιών που έφτασαν να διαπράττονται μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστες γειτονιές.

Μια προφανής επίδειξη δύναμης των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που οδήγησαν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να δηλώσει πως η αντιμετώπιση τους είναι θέμα Δημοκρατίας και πως οι ομάδες αυτές τείνουν να εισέλθουν στους θεσμούς μετατρέποντας τους «νονούς» στελέχη τους σε νομιμοφανής επιχειρηματίες.

Τα μυστικά που κρύβουν οι συγκεκριμένες δολοφονίες

Γιατί όμως οι τέσσερεις αυτές δολοφονίες κρατούν μέσα τους τα μυστικά των διεργασιών που μετέτρεψαν μέσα σε δύο δεκαετίες τις ομάδες των μπράβων σε διαπλεκόμενη και συγκροτημένη μαφία;

Ο Σπύρος Παπαχρήστος, απόστρατος αξιωματικός υπηρεσιών της Αστυνομίας όπως η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Ναρκωτικών και η ΕΚΑΜ, τιμημένος με το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας, που δολοφονήθηκε ξημερώματα της 1ης Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Κάντζα, θεωρείται ο άνθρωπος που κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει τα δίκτυα πληροφόρησης που μέσω επίορκων αστυνομικών και άλλων κρατικών λειτουργών, ενημέρωναν τις εγκληματικές οργανώσεις για τη δράση των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα τους παρείχαν και «κάλυψη» σε όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Αυτό φαίνεται ότι αποτυπώθηκε και στη μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην αστυνομία, η οποία πλέον έχει πάρει τον δρόμο για τη δίκη της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων.

Παράλληλα όμως, ο Παπαχρήστος φέρεται ότι μέσω των πολλών φιλικών γνωριμιών που είχε σε επιχειρηματικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, παρέμβαινε στις ετήσιες κρίσεις της ΕΛΑΣ αλλά και στις τοποθετήσεις αξιωματικών στις κομβικές υπηρεσίες ασφαλείας, έτσι ώστε να έχει απόλυτο έλεγχο και πλήρη πληροφόρηση.

Ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε κατά τη διαδρομή προς το γραφείο του, τον Νοέμβριο του 2019, ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Παπαχρήστου.

Τόσο αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις που ακουμπούσαν τον Μάλαμα, όσο και άνθρωποι που κινούνται στους χώρους του παράνομου χρήματος, συμφωνούν πως ήταν ο «τραπεζίτης» όλου του κυκλώματος που σταδιακά συντονίστηκε σε αυτό που σήμερα ονομάζεται Greek Mafia.

Ήταν ο άνθρωπος που μέσω μιας ομάδας εισπρακτόρων παραλάμβανε τα τεράστια ποσά της «προστασίας» από παράνομες δραστηριότητες και ο ίδιος στη συνέχεια αναλάμβανε τη διανομή των φουσκωμένων με ευρώ φακέλων σε διεφθαρμένους αστυνομικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς.

Ένα μέρος αυτής της δραστηριότητας του έχει καταγραφεί επίσης στην έρευνα της ΕΥΠ. Ένας άνθρωπος δηλαδή που γνώριζε, αν όχι όλα, τα περισσότερα.

Ο Δημήτρης Καπές, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε, στις 9 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, ήταν ένας από τους πλέον προσεκτικούς «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας, ήδη από τις αρχές του 1990.

Μετά τη δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου συνεργάστηκε άμεσα με τον Δημήτρη Μάλαμα, και όπως αναφέρουν στο Sputnik άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, προσπάθησαν να συνεχίσουν το δίκτυο των επίορκων αστυνομικών, αλλά και άλλων προσώπων που χρηματίζονταν από το κύκλωμα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η ροή του μαύρου χρήματος.
Βέβαια, ούτε αυτός τα κατάφερε αφού ακολούθησε την τραγική μοίρα των δύο προηγουμένων.
Οι "βιβλιοθήκες της διαπλοκής"
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις των Παπαχρήστου και Μάλαμα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό, ένα αναπάντητο ερώτημα σχετικά με τα κινητά τους τηλέφωνα, για τα οποία έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «βιβλιοθήκες της διαπλοκής».
Στην πρώτη περίπτωση τα δύο κινητά του Παπαχρήστου έφτασαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και ανάσυρση των αρχείων δύο χρόνια και δύο μήνες μετά τη δολοφονία του!
Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν «πέρασαν» από άλλη ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ, και κατέληξαν στη ΔΕΕ με σβησμένες όλες τις εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας και τα περιεχόμενα τους.
Τα δύο κινητά τηλέφωνα του Μάλαμα περιέργως εξαφανίστηκαν από το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε, παρά το γεγονός ότι τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί. Έκτοτε οι δύο "πολύτιμες" ερευνητικά συσκευές αγνοούνται…
Πώς συνδέεται η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
Η τέταρτη δολοφονία, αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, θεωρείται ίσως και η σημαντικότερη για να φωτιστεί το παρασκήνιο της δράσης των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ίδιος σε ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει τη στενή σχέση που ανέπτυξε μέσα σε μακρύ χρονικό διάστημα τόσο με τον Δημήτρη Μάλαμα όσο και με τον Δημήτρη Καπέ, και με εξαιρετικά οξύ τρόπο είχε γράψει για «κρατική κάλυψη» στη ροή του μαύρου χρήματος από τους εκβιασμούς, τα ναρκωτικά το λαθρεμπόριο και άλλες παράνομες δραστηριότητες, προς το ξέπλυμα και το… φως της ημέρας.
Θεωρείται ότι η στενή του αυτή σχέση με τους δύο επίσης δολοφονημένους, τους είχε δώσει πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες για τη δράση των κυκλωμάτων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών.
Μάλιστα το όνομα του είχε αναφερθεί και στην έκθεση της ΕΥΠ για τους επίορκους αστυνομικούς, και αναμένετο να καταθέσει στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις