Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Οικογένεια… από αγριογούρουνα έκοβε βόλτες στους Θρακομακεδόνες [βίντεο]


 Α.Ν.

Σε μια ασυνήθιστη εικόνα βρέθηκαν κάτοικοι και περαστικοί στους Θρακομακεδόνες την Πέμπτη το απόγευμα όταν είδαν μπροστά τους μια οικογένεια από αγριογούρουνα.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το EleftherosTypos.gr διακρίνονται πέντε μικρά αγριογούρουνα και δύο μεγάλα να απολαμβάνουν το χορτάρι που βρίσκεται μπροστά από τα σπίτια ενώ η παρουσία των κατοίκων και των περαστικών δεν τα ενοχλούσε καθόλου.


Μέχρι αυτήν την ώρα πάντως είναι ακόμα άγνωστο το πως αλλά και το γιατί η «συμμορία» των αγριογούρουνων βρέθηκε στην περιοχή. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή οι κάτοικοι γίνονται συχνά οικοδεσπότες για ζώα του δάσους, όπως αλεπούδες αλλά και ελάφια.

Χαρακτηριστικά είναι και περασμένα δημοσιεύματα του EleftherosTypos.gr  με ένα ελάφι που είχε κατέβει από την Πάρνηθα και είχε βρει δροσιά σε σπίτια των κατοίκων του Πανοράματος Αχαρνών.

 αγριογούρουνα έκοβαν βόλτες στους Θρακομακεδόνες

Όπως λένε οι κάτοικοι στο EleftherosTypos.gr  το φαινόμενο του να κατεβαίνουν τα ελάφια από την Πάρνηθα σε πιο χαμηλά σημεία είναι καθημερινό. «Ο λόγος είναι ότι ψάχνουν τροφή και έτσι κατεβαίνουν πιο χαμηλά προκειμένου να βρουν» λένε χαρακτηριστικά.  Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινοβραδινή φωτογραφία από την οδό Μακεδονίας.

Οικογένεια... από αγριογούρουνα έκοβε βόλτες στους Θρακομακεδόνες

Κηφισιά: Καθημερινό πρόβλημα τα αγριογούρουνα – «Πλησίασαν μητέρα με μωρό στο καρότσι και τη μύριζαν»

Tο πρόβλημα που υπάρχει με τα αγριογούρουνα στις βόρειες περιοχές της Αττικής είχε εκφράσει  δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος. Όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει το πρόβλημα είναι ορατό στην Κηφισιά αλλά πιο έντονο στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα είχε αναφέρει και ένα περιστατικό κατά το οποίο αγριογούρουνα περικύκλωσαν μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι και άρχισαν να τη μυρίζουν. «Δεν την πείραξαν» υπογράμμισε. «Το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια» δήλωσε. «Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται και κάνουν διελεύσεις στο δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα» είπε ο Γιώργος Θωμάκος.

«Βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό» εξήγησε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις