Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Βρυξέλλες: Ο Κ.Μητσοτάκης συμφώνησε να αφήσει «πίσω του» την διχοτόμηση του Αιγαίου και το Όρουτς Ρέις!

 


Ξεκινά διάλογο εφ΄ όλης της ύλης και χωρίς προϋποθέσεις;

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό: στις 17.20, αντί για τις 17.05. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να αναφερθεί και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο «πάγος» έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να αφήσει πίσω του το Όρουτς Ρέις, το παράνομο τουρκολίβυκό σύμφωνο, τους χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας» που διχοτομούν το Αιγαίο, την παραβίαση της ελληνικής ΑΟΖ και να προχωρήσει μπροστά… με διάλογο εφ΄όλης της ύλης και χωρίς προϋποθέσεις που ζητά η Τουρκία;

Με άλλα λόγια επιτιθέμενος και αμυνόμενος, θύτης και θύμα αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τα παλιά και να προχωρήσουν μαζί προς τα πού;

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε επιδείξει διαλλακτικό προσωπείο,  μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Ενόψει των συναντήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και -κυρίως- τον Τζο Μπάιντεν,  Χαρακτήρισε (νατοϊκό) «σύμμαχο» την Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επίλυση των «διμερών θεμάτων», όπως είπε, θα υπηρετήσει την σταθερότητα και και την ευημερία στην περιοχή.

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:

«Σεβόμαστε το Διεθνές δίκαιο, την δικαιοσύνη και την ισότητα, τα αμοιβαία δίκαια και συμφέροντα στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναβίωση του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της γείτονος και συμμάχου, Ελλάδας, όπως και η επίλυση των διμερών θεμάτων, επίσης θα υπηρετήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

Ο κ.Μητσοτάκης δεν αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, να κάνει δήλωση

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις