Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Κυβέρνηση: Ξέραμε για τις παρενέργειες του AstraZeneca αλλά εμβολιάζαμε λόγω κρουσμάτων - Αν αυξηθούν θα το ξανά κάνουμε (ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΕΥΚΑΙΡΑ!!!)

 


Η κυβέρνηση έβαλε «σε ζυγαριά» τις πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από κορωνοϊό ή από το AstraZeneca

Σοκ προκαλεί η εξήγηση της κυβέρνησης για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να σταματήσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών. 

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών οι «ειδικοί» άκουσαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» και αποφάσισαν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, παρά τις παρενέργειες, γιατί... είχαμε πολλά κρούσματα στην Ελλάδα! 

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση της επιτροπής στηρίχτηκε σε επιστημονικά δεδομένα, έχει αλλάξει το ηλικιακό όριο γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα και αν μάλιστα αλλάξει το ιικό φορτίο μπορεί να αλλάξουν πάλι τα ηλικιακά όρια του Αstrazeneca», μία κυνική παραδοχή πως η Ελλάδα ανέλαβε ένα ρίσκο να εμβολιάσει με το AstraZeneca παρά τις παρενέργειες, εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων, αλλά και πως αν αυξηθούν πάλι τα κρούσματα θα εμβολιάσει ξανά τους νέους με AstraZeneca! 

«Με αυτό τον τρόπο φτάσαμε στην σωστή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Σώθηκαν ζωές», πρόσθεσε ο Μ.Θεμιστοκλέους. 

«Η επιτροπή αντιμετωπίζει με συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα. Μετά είναι η ζυγαριά: ο κίνδυνος από τη νόσηση και οι παρενέργειες από το εμβόλιο. Εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις της Επιτροπής», σημείωσε.


Αναφορικά με το αν θα πρέπει κάποιος που έχει ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνει με το ίδιο σκεύασμα και τη δεύτερη δόση επεσήμανε: «Ακόμη και στη δεύτερη δόση, οι χώρες της ΕΕ και του ενιαίου οικονομικού χώρου, 20 χώρες συστήνουν και η δεύτερη δόση να γίνει με Αstrazeneca.  Να επαναληφθεί ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο στην περίπτωση που δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες».


Όσον αφορά στο συνδυασμό εμβολίων ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι σαφής απάντηση για τη μίξη των εμβολίων δεν υπάρχει, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες. «Όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Αstrazeneca συστήνεται να κάνουν με το ίδιο εμβόλιο την δεύτερη δόση», ανέφερε.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: 


«Οπως γνωρίζω ότι εκατομμύρια ευρωπαίοι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευθεί από τον κορωνοϊό χάρη στο εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών που είναι επιστημονική σύσταση, όμως, πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν η 2η δόση να γίνει κανονικά επειδή έχει απειροελάχιστες παρενέργειες».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις