Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Πολεμικό Μουσείο: Αφιέρωμα στο Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στην Κορέα [pics]

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο, η τελετή εγκαινίων του διοράματος αφιερωμένου στο Εκστρατευτικό Σώμα της Ελλάδος στην Κορέα (Ε.Κ.Σ.Ε), παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Soosuk Lim. Ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρέθηκαν Έλληνες βετεράνοι που πολέμησαν στην Κορέα.

Στο διόραμα πραγματικών διαστάσεων απεικονίζονται δράσεις και στιγμιότυπα της καθημερινότητας των Ελλήνων μαχητών στην Κορέα, τα οποία είναι βασισμένα σε ιστορικά αρχεία και μαρτυρίες συμμετεχόντων. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την ένταση και τις δυσκολίες της μάχης μέσα από τις αναπαραστάσεις κέντρου επιχειρήσεων, πολυβολείου, ορεινού χειρουργείου, εκστρατείας και μεταφοράς τραυματία. Με τον αυθεντικό εξοπλισμό της περιόδου θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι Έλληνες μαχητές.

Επιπλέον, το κοινό που θα επισκεφτεί το διόραμα έχει την ευκαιρία να δει το γλυπτό που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και είναι αφιερωμένο στο Ε.Κ.Σ.Ε.. Πρόκειται για  ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε Έλληνας καλλιτέχνης σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας. Χαρακτηριστικά, ο Πρέσβης της Κορέας, κ. Soosuk Lim, αναφέρθηκε στο γλυπτό ως «έργο, το οποίο θα υπενθυμίζει σε κάθε επισκέπτη τους ιστορικούς ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας και ιδιαίτερα κοινών αξιών, αρχών και αγώνων μεταξύ των δύο χωρών».

Συγκινητική είναι και η επιγραφή του γλυπτού και στις δύο γλώσσες, Ελληνικά και Κορεάτικα: «Έλληνες βετεράνοι! Η Δημοκρατία της Κορέας δεν θα λησμονήσει ποτέ την ύψιστη θυσία σας». Οι επισκέπτες του Πολεμικού Μουσείου μπορούν πλέον να θαυμάσουν αυτό το επιβλητικό έργο τέχνης, το οποίο υπενθυμίζει τη συμμετοχή του Ε.Κ.Σ.Ε. στην Κορέα.

Δείτε φωτογραφίες:

 Πολεμικό Μουσείο Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο  Πολεμικό Μουσείο Πολεμικό Μουσείο

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις