Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό ο συζυγοκτόνος - "Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη"


 Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνει ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν μετά από μία επίπονη απολογητική διαδικασία.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά ΝεράΧαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο συζυγοκτόνος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου και θα κρατηθεί στη ΣΤ' πτέρυγα υπό ειδικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.
Φεύγοντας από τα δικαστήρια ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είπε «ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη».
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, έκλεισε την απολογία του λέγοντας, εκτός από συγγνώμη, «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, αλλά, δυστυχώς, δεν γυρνάει».

Τι είπε ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τόνισε ότι στην απολογία του στον ανακριτή δεν άλλαξε τίποτα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μελετηθούν και άλλα στοιχεία που θα υποστηρίξουν τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, όπως για το ζήτημα του αν προσχεδίασε το έγκλημα.
Ο 32χρονος φεύγει από την Ευελπίδων και μεταφέρεται στον Κορυδαλλό  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.06.2021
Ο 32χρονος φεύγει από την Ευελπίδων και μεταφέρεται στον Κορυδαλλό
«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω», είπε ο συζυγοκτόνος σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Για τη δολοφονία του σκυλιού, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο συζυγοκτόνος εξήγησε τα πάντα και αιτιολόγησε πως μετά το συμβάν, ήταν ένα μέρος από αυτό που είχε στο μυαλό του.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξηγήσεις για την τοποθέτηση του βρέφους πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του, ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε πως δεν μπορεί να προσθέσει κάτι καθώς «δεν έχει κλείσει η δικογραφία» και ενδέχεται να προκύψουν κι άλλα νέα στοιχεία.

Πολίτες τον αποκάλεσαν «κτήνος»

Ο δράστης έφτασε στις 10 το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ΟΠΚΕ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στο σημείο βρισκόταν και συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο κατά την έλευση του γυναικοκτόνου, τον γιούχαρε. Συγκεκριμένα, πολίτες τον αποκάλεσαν «κτήνος» και «τέρας» ενώ άλλοι τον έβριζαν.
Ο 32χρονος φεύγει από την Ευελπίδων και μεταφέρεται στον Κορυδαλλό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.06.2021
Ο 32χρονος φεύγει από την Ευελπίδων και μεταφέρεται στον Κορυδαλλό
Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μάλιστα, έξω από το δικαστήριο, φεμινιστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν συγκέντρωση εκφράζοντας την οργή τους «για άλλη μία γυναικοκτονία» ενώ ζητούσαν να περάσει η γυναικοκτονία ως όρος στους ποινικούς κώδικες.

Τα αιτήματα που υπέβαλε

Η απολογία του 32χρονου πιλότου ήταν πολύωρη και δέχτηκε βροχή ερωτημάτων, ενώ μάλιστα αμφισβήτησε τα ευρήματα της αστυνομίας.
Επίσης, είχε δύο αιτήματα:
Πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIM.
Κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ τους.

Παραιτήθηκε ο ένας δικηγόρος του

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ανέφερε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.
«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ άλλο με την υπόθεση. Σε κανένα σκέλος της», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους».
Ο 32χρονος συλληφθείς παρουσιάστηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί μαζί με τον δεύτερο δικηγόρο του τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν προμελέτησε το έγκλημά του και ότι σκότωσε την γυναίκα του επειδή «θόλωσε» από τον καυγά που είχε προηγηθεί και τη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο παιδί.

Το ημερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ για τον πιλότο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία το ημερολόγιο στελεχών της από τις επαφές των 37 ημερών με τον συζυγοκτόνο.
Όπως προκύπτει από το περιεχόμενό του, που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑϊ, ο καθ' ομολογία δολοφόνος τούς είπε «Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω».
Όπως αναφέρει ο σταθμός, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει αγωνία για το τι λέει ο έξω κόσμος, τον απασχολεί η εικόνα του και, μάλιστα, αναζήτησε για το θέμα τον αστυνομικό που χειριζόταν την υπόθεση με τον οποίο είχε αναπτύξει οικειότητα.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ο Αναγνωστόπουλος τις πρώτες δέκα ημέρες (11/05 - 21/05) ήταν σε διαρκή επικοινωνία με αστυνομικό-χειριστή. Ο αστυνομικός λέει στον 33χρονο «μην κάνεις δηλώσεις» καθώς έκανε υπερβολικές δηλώσεις τα πρώτα 24ωρα. Ωστόσο, έδειχνε «υπερβολικά συνεργάσιμος».
Από τις 22 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου, επιχειρεί να κατασκευάσει την εικόνα του «καλού παιδιού» που προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς την αγαπημένη σύζυγό του.
«Προσπαθώ να επιβιώσω - Πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου», φέρεται να λέει. Παράλληλα, εμφανιζόταν εξοργισμένος με τις δηλώσεις της "ψυχολόγου"» που άφηνε υπαινιγμούς για τον ρόλο του: «Θέλω να κάνω μηνύσεις».

Στο διάστημα από 2 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουνίου, κατασκεύαζε το εγκληματικό προφίλ των δραστών που είχε πλάσει στο μυαλό του. «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και τη γυναίκα μου» ανέφερε επίσης για τον σκύλο που ο ίδιος είχε σκοτώσει.
Στις 17 Ιουνίου, έφθασε η στιγμή της ομολογίας. «Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;» ρώτησαν τον 33χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
«Μου φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα« ήταν η απάντηση του Αναγνωστόπουλου μετά από μια αναδρομή στη σχέση του με την Καρολάιν και την ομολογία του.
«Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω» παραδέχεται έπειτα, έχοντας πάρει αγκαλιά τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις