Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Προσοχή: Έτσι "ψαρεύουν" ΙΒΑΝ και ΑΦΜ με "δόλωμα" την ταινία του Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ

 


Η παραγωγή της χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας «The Enforcer» με τον Μπαντέρας εφιστά την προσοχή των πολιτών για πιθανή προσέγγιση από επιτήδειους. Συγκεκριμένα, ύστερα από επικοινωνία που είχαν στελέχη της παραγωγής με βοηθητικούς ηθοποιούς, έγινε γνωστό πως αριθμός των extras που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com, barracuda.themovie@yahoo.com.

Τα παράνομα αυτά μηνύματα ζητούν εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ, αριθμού πιστωτικής κάρτας κ.ά και είναι κακόβουλα (spam). Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Κατά την εκτίμηση των ατόμων που επιμελούνται τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, έχει υπάρξει «χακάρισμα» των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού, δηλαδή σε ρόλο κομπάρσου, παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης των.

Κομπάρσοι από 7 έως 78 ετών, σκέιτερς και bmxάδες

Οι 1.000 βοηθητικοί ηθοποιοί (κομπάρσοι όπως συνηθίζεται να λέγονται) για τη χολιγουντιανή ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη περάσει τα πρώτα «τεστ». Σημειώνεται ότι η παραγωγή έχει λάβει μέχρι σήμερα περίπου 4.500 βιογραφικά ανθρώπων κάθε ηλικίας - από 7 έως 78 ετών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι είναι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίθενται, με δικά τους έξοδα, να έρθουν από τη Δράμα, την Καβάλα, την Αθήνα, ακόμη και από τη Γαλλία, για ένα πέρασμα στην ταινία.

Όσοι επιλέχθηκαν, υποβλήθηκαν στα απαραίτητα τεστ κορονοϊού και αρκετοί έχουν ήδη περάσει από την πρόβα ενδυμασίας (fitting). Τώρα περιμένουν «με ανυπομονησία» τα γυρίσματα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου, βοηθός casting director. Η επιλογή των βοηθητικών ηθοποιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ωστόσο όπως τονίζει η κ. Ακανθοπούλου, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς συχνά ανακύπτουν νέες ανάγκες.

Ακόμη κι αν πρόκειται για κομπάρσους, η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύωρη και απαιτητική. Η παραγωγή εξηγεί στους ενδιαφερόμενους ότι για την κάθε μέρα συμμετοχής τους απαιτείται 12ωρη παρουσία, καθώς σε κάθε γύρισμα μπορεί να συμβεί κάτι απρόβλεπτο και να ανατρέψει τα σχέδια.

Καυκάσιοι τέλος, αναζητούνται Λατίνοι

«Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και ακόμη συνεχίζουν να στέλνουν βιογραφικά. Παρότι έχουμε πει ότι έχουν καλυφθεί -για παράδειγμα- οι θέσεις για Καυκάσιους, συνεχίζουν να δηλώνουν ενδιαφέρον», σημειώνει η βοηθός casting director.

Η παραγωγή συνεχίζει να «ξεσκονίζει» βιογραφικά από Αφρικανούς, Ασιάτες, παιδιά Λατίνων και ανθρώπους που μοιάζουν με ...χρήστες ναρκωτικών. «Όσους περισσότερους έχουμε στη λίστα μας τόσο το καλύτερο, γιατί μερικές φορές κάποιοι αδυνατούν να έρθουν στο γύρισμα οπότε πρέπει να έχουμε εναλλακτική. Να υπάρχουν αναπληρωματικοί», αναφέρει η κ. Ακανθοπούλου.

Εξάλλου, βοηθητικοί ηθοποιοί απαιτούνται σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, καθώς σε όλες τις σκηνές υπάρχουν περαστικοί, από 80 έως 150 άτομα που πρέπει να φαίνονται στο background.

Σύμφωνα με την ίδια, η προσπάθεια επιλογής βοηθητικών ηθοποιών «αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς και με όσους έχουμε ήδη συνεννοηθεί και πέρασαν από την πρόβα ενδυμασίας, είναι πολύ συνεργάσιμοι και συνεννοήσιμοι, παρόλο που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και για εμάς και για εκείνους».

Πολλοί από τους κομπάρσους της ταινίας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί της Θεσσαλονίκης, στους οποίους η παραγωγή βασίζεται πολύ, καθώς όπως εξηγεί η ίδια γνωρίζουν τι θα πει γύρισμα. Όπως αναφέρει, πολλοί απ' αυτούς θα ήθελαν να πάρουν ένα ρόλο, μεγαλύτερο και ιδανικά με μερικά λόγια, ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, δυστυχώς όμως οι ρόλοι είναι περιορισμένοι και αρκετοί έμειναν απογοητευμένοι. Ωστόσο, αποφάσισαν να πάρουν μέρος για να αποκτήσουν εμπειρία από μια κινηματογραφική ταινία διεθνούς βεληνεκούς.

Για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των βοηθητικών ηθοποιών έχουν διαχωριστεί σε δύο τμήματα: στους extras και στους specials, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι επαγγελματίες ηθοποιοί. Η κ. Ακανθοπούλου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτή η ταινία μπορεί να ανοίξει δρόμο σε ηθοποιούς της πόλης για επόμενες παραγωγές. «Κανονικά πρέπει να υπάρξει ένα μητρώο και των βοηθητικών ηθοποιών. Όσοι δηλώνουν ενδιαφέρον σαφώς θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και σε μία επόμενη ταινία, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία να τους δει κάποιος σε αυτήν. Είναι ένα βήμα για τους ηθοποιούς να πάρουν μέρος σε μια διεθνή παραγωγή», τονίζει.

Η διαδικασία επιλογής και η αμοιβή

Λόγω της πίεσης χρόνου και των μέτρων κατά του κορονοϊού, η υπεύθυνοι της παραγωγής δεν συναντούν δια ζώσης τους βοηθητικούς ηθοποιούς, κι έτσι η επιλογή γίνεται με βάση τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σκηνής, υπό τις διαρκείς οδηγίες της σκηνοθετικής ομάδας, οι ενδιαφερόμενοι κατατάσσονται σε διαφορετικούς φακέλους. Σε σκηνές που οι βοηθητικοί ηθοποιοί θα είναι κοντά στους πρωταγωνιστές ή σε ειδικές κατηγορίες όπως για παράδειγμα σερβιτόροι, η παραγωγή θα ντύσει τους βοηθητικούς με δικά της ρούχα, μετά από συνάντηση με τον ενδυματολόγο. Από εκεί και πέρα σε όλους δίνονται κάποιες βασικές οδηγίες για το τι φορεσιές θα πρέπει να έχουν μαζί τους. Η αμοιβή για τον καθένα και την καθεμία θα είναι 35 ευρώ καθαρά, την ημέρα.

«Διαβάζουμε προσεκτικά το σενάριο και από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειρες συναντήσεις με τη σκηνοθετική ομάδα. Προσπαθούμε να ενστερνιστούμε το όραμα του σκηνοθέτη, ο οποίος μας δίνει συνέχεια καθοδήγηση για το τι ακριβώς ψάχνει», τονίζει η κ. Ακανθοπούλου και προσθέτει ότι ακόμη και σε μια σκηνή με 30 ή 60 άτομα έχει σημασία πως θα εμφανίζεται ο καθένας και η καθεμία από αυτούς.

Η ομάδα επιλογής, πρέπει να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά που θέλει ο σκηνοθέτης, ενώ υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, στις σκηνές που υπάρχει κίνηση αναζήτησαν χορευτές, ενώ περάσματα στην ταινία θα κάνουν και νεαροί και νεαρές σκέιτερς και bmxάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις