Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Στη δημοσιότητα βίντεο με τα ρωσικά μαχητικά να πετούν πάνω από την ολλανδική φρεγάτα

 Επιβεβαιώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το επεισόδιο

Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το επεισόδιο με την ολλανδική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανέφερε σε σχετική

ανακοίνωσή του, η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα άλλαξε πορεία και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς. Ταυτόχρονα δημοσιοποίησε και βίντεο από το επεισόδιο.

Νωρίτερα, το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας είχε υποστηρίξει πως την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή μια ημέρα μετά τον εικονικό βομβαρδισμό από οπλισμένα ρωσικά μαχητικά στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender  στη Μαύρη Θάλασσα, ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, την περασμένη Πέμπτη, στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας η φρεγάτα τους “Evertsen” ενώ έπλεε νοτιονατολικά της Κριμαίας, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά και κοντά στο πλοίο.

«Ύστερα από αρκετές ώρες εκφοβισμού, το πλοίο αντιμετώπισε δυσκολίες και στα ηλεκτρονικά του μέσα».

Η θέση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Με μια λιτή του ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν λίγο ανέφερε πως η ολλανδική φρεγάτα Evertsen, η οποία βρισκόταν σε ουδέτερα ύδατα, άλλαξε την πορεία της και άρχισε να κινείται προς το στενό του Κέρτς.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών συνόρων, μαχητικά Su-30 και βομβαρδιστικά Su-24 πραγματοποιήσαν πτήση. Μετά από αυτό, η ολλανδική φρεγάτα άλλαξε αμέσως πορεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως η πτήση ήταν σε ασφαλή απόσταση από την ολλανδική φρεγάτα και έγινε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις