Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Συναγερμός στο Μεξικό: Μυστήριο με τεράστια τρύπα σε χωράφια γεωργών (βίντεο, εικόνες)


 Ξαφνικά άνοιξε η γη και «κατάπιε» μια τεράστια έκταση στο Μεξικό, ένα σπίτι είναι μόλις μερικά μέτρα μακριά. Στα 70 μέτρα η διάμετρος του κύκλου που δημιουργήθηκε.

Λευτέρης Δαγρές

Φόβο και αγωνία αισθάνονται εδώ και μερικές ώρες οι κάτοικοι της Σάντα Μαρία Σακατέπεκ, στην Πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικό, όταν η γη υποχώρησε και στο

σημείο όπου βρίσκονταν χωράφια, δημιουργήθηκε μία τεράστια τρύπα γεμάτη νερό.

Στις αρχές σήμανε συναγερμμός, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η τρύπα έχει «καταπιεί» περίπου 6.500 τετραγωνικά μέτρα γεωργικής γης. Κάτοικοι της περιοχής είδαν να υποχωρεί ξαφνικά το έδαφος και να ανοίγει μια τρύπα διαμέτρου περίπου 70 μέτρων, απειλώντας ένα σπίτι μερικά μόλις μέτρα μακριά. Προς το παρόν οι συγκεκριμένοι ένοικοι μπορεί να θεωρούνται τυχεροί.

Η Μαγκνταλένα Τσαλαμίουα είδε γεμάτη θλίψη τη δουλειά τόσων ετών να πηγαίνει χαμένη. Η ίδια με τον σύζυγο και τους δύο γιους τους είχαν εγκατασταθεί σ' αυτό το σπίτι πριν από έναν χρόνο και δύο εβδομάδες οπότε είχε ολοκληρωθεί η οικοδόμησή του. Τώρα έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους από φόβο μήπως το καταπιεί και αυτό η γη που υποχωρεί. Ξεκίνησε σαν μια τρύπα μήκους οκτώ μέτρων αλλά άρχισε να μεγαλώνει δυσανάλογα και από το κέντρο άρχισε να αναβλύζει νερό που τελικά γέμισε την τρύπα.


«Ακούσαμε κάτι σαν βρυχηθμό», είπε η γυναίκα και συμπλήρωσε: «Νομίζαμε ότι ήταν ρουκέτες, αλλά κοιτάξαμε έξω στον δρόμο και είδαμε πως είχε υποχωρήσει η γη και ανέβλυζε νερό που δημιουργούσε κύμα. Βγήκαμε έξω τρέχοντας».

«Πλέον κοιτάζει με πικρία το σπίτι της, ένα οικοδόμημα που βρίσκεται μπροστά στην άβυσσο. Και τώρα που θα ζήσουμε;», υπογράμμισε ακόμα.

(πληροφορίες από El Pais)


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις