Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Θύμα τροχαίου έπεσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης – Ποια η κατάσταση της υγείας του


 Μετά την θλιβερή είδηση για το τροχαίο που στέρησε την ζωή στην "Δήμητρα" της Λέσβου έγινε γνωστό πως και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκρούστηκε με αυτοκίνητο μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Παρελήφθη άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ποια η κατάσταση του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Όπως αναφέρει το thestival παρά την αρχική εκτίμηση πως ο τραυματισμός του κ. Ψωμιάδη ήταν σοβαρός, οι εξετάσεις έδειξαν πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η ζωή του

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 1948) είναι Έλληνας πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε σε αργία και κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειάρχη έχοντας κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 η απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας έχει επικριθεί για πολιτικό λαϊκισμό.

Με τη πολιτική ασχολήθηκε αρχικά το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εκλογές στο δεύτερο γύρο με βασικό "αντίπαλο" τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη. Στις 6 Ιουνίου 2011 τέθηκε σε υποχρεωτική αργία από το αξίωμά του.

Στις 18 Μαΐου 2012 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον όρισε υπεύθυνο για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις 2 Απριλίου 2014 ο Ψωμιάδης παραιτήθηκε από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την παραίτηση, ίδρυσε το κεντροδεξιό κόμμα Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) και ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου η συνεργασία της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συμμετείχε στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης λαμβάνοντας 27.222. Μετά τις Ευρωεκλογές, αποφάσισε αυτόνομη πορεία.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, o συνδυασμός του «Δύναμη Πολιτών» στον δήμο Θεσσαλονίκης έλαβε 5,53% (6.185 ψήφους) με αποτέλεσμα να πάρει 3 έδρες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις