Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να πίνετε καφέ


 Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να πίνετε καφέ

Για πολλούς ανθρώπους, ο καφές είναι μια σανίδα σωτηρίας μέσα σε όλο αυτό το

αγχωτικό καθημερινό πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, περίπου το 90 τοις εκατό των Αμερικανών καταναλώνουν κατά μέσο όρο 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα – το ισοδύναμο των δύο φλιτζανιών.

Μάλιστα η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση καφέ σε μικρές δόσεις μπορεί να έχει διάφορα οφέλη για την υγεία, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται εθιστικός.Τι θα σας συμβεί λοιπόν εάν εάν αποφασίσετε να σταματήσετε την αγαπημένη σας συνήθεια; Η απάντηση θα σας εκπλήξει…

Δείτε τι θα γίνει εάν σταματήσετε να πίνετε καφέ

Μπορεί να έχετε λιγότερο άγχος.

Νιώθετε ποτέ ένα κύμα άγχους μετά την κατανάλωση του καφέ; Η καφεΐνη μπορεί να είναι ο ένοχος. Έρευνες έχουν δείξει πως αρκούν μόλις 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης (ένα μικρό φλιτζάνι καφέ) για να προκληθεί άγχος σε ορισμένα άτομα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος, όπως γρήγορο καρδιακό ρυθμό, βαριά αναπνοή και πανικό . Εάν λοιπόν είστε επιρρεπείς σε κρίσεις πανικού, χρόνιο άγχος ή έχετε ιστορικό συμπτωμάτων άγχους, μπορεί να είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στις δυσμενείς επιπτώσεις της καφεΐνης .

Η καφεΐνη αποτελείται από μια χημική ουσία γνωστή ως μεθυλοξανθίνη, η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τους καρδιακούς μύες. Όταν μειώνουμε την πρόσληψη καφεΐνης εξαλείφοντας τον καφέ από τη διατροφή μας, μειώνουμε και αυτή την ουσία και επιστρέφουμε στην κατάσταση ηρεμίας. 

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

Η καφεΐνη είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες ουσίες στον κόσμο, λόγω της αύξησης της ενέργειας που παρέχει όταν πρέπει να κάνετε πράγματα. Αν και είναι γνωστό ότι ο καφές παρέχει ενέργεια αμέσως μετά την κατανάλωσή του, η τακτική κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε περισσότερη κόπωση από το συνηθισμένο.


Ο καφές είναι επίσης γνωστό ότι διαταράσσει τις φυσικές συνήθειες του ύπνου, κάτι που με τη σειρά του σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένοι την επόμενη ημέρα.

Θα κοιμηθείτε καλύτερα.

Πιθανότατα έχετε ζήσει το γεγονός να μη νυστάζετε αφού πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ λίγο πριν πέσετε για ύπνο, και υπάρχει προφανής λόγος για αυτό. Η κατανάλωση της καφεΐνης διεγείρει την έκκριση μιας χημικής ουσίας από τον εγκέφαλο, της ντοπαμίνης. Στη συνέχεια, η ντοπαμίνη διεγείρει ένα μέρος του εγκεφάλου που συμβάλλει στην πνευματική και σωματική εγρήγορση, στη καλύτερη συγκέντρωση και την βελτίωση των αντανακλαστικών ενώ παράλληλα μας δίνει μια αίσθηση ευεξίας.

Το βάρος σας πιθανότατα δεν θα αλλάξει πολύ.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η κατανάλωση καφέ αυξάνει τον μεταβολισμό και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Δυστυχώς, μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον μεταβολισμό σε σχέση με εκείνους που πίνουν καφέ και με εκείνους που δεν πίνουν.

Αν αναρωτιέστε εάν θα χάσετε ή όχι βάρος αφού κόψετε τον καφέ από τη διατροφή σας, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε για τους τύπους καφέ που καταναλώνατε μέχρι τώρα. Σας αρέσει το καθημερινό mocha latte; Λοιπόν, ένα grande Caffè Mocha περιέχει 360 θερμίδες, 44 γραμμάρια υδατανθράκων και 35 γραμμάρια ζάχαρης, οπότε η εξάλειψη αυτού θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την υγεία σας συνολικά και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση μερικών κιλών, εφόσον δεν τον αντικαταστήσετε με ένα άλλο ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη.

Αν όμως πίνετε σκέτο καφέ, τότε ενδέχεται να μην δείτε αποτελέσματα στο σωματικό σας βάρος. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις