Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δημογραφικό: Η Ελλάδα πεθαίνει, μα κάποιοι τον χαβά τους… Ποιες οι λύσεις;


 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλάει κατά την έναρξη του Φεστιβάλ “Άγγελος Σικελιανός”, που έγινε στο πλαίσιο των “Ημερών Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021”, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από το θάνατo του ποιητή, στους Δελφούς. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν μπορώ να πω ότι …σοκαρίστηκα  ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό μήνυμα που υπενθύμιζε στις Ελληνίδες -με άγαρμπο τρόπο είναι η αλήθεια- ότι η ευκαιρία στην μητρότητα έχει «ημερομηνία λήξεως».

Σίγουρα όμως με τέτοια μηνύματα «ευαισθητοποίησης» δεν λύνεται το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το πρόβλημα δεν λύνεται ασφαλώς και με… «συνέδρια γονιμότητας» στα οποία σπεύδει ως αρωγός η κυβέρνηση και θέτει υπό την αιγίδα της η Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά μετά όλοι αποσύρονται διαφωνώντας με το …σεξιστικό, τάχα μου, περιεχόμενο του τρέιλερ-κράχτη.

Καμία δεκαριά υπουργοί, περιφερειάρχες, αρχιεπίσκοποι, ακόμη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης  προβλεπόταν να μιλήσουν σε αυτό το συνέδριο που έτρεξε να αγκαλιάσει και η πρόεδρος, σε μια λογική, «όπου με φωνάζουν πάω».

Στην ίδια εκδήλωση σύρθηκε και ως χορηγός επικοινωνίας η κρατική τηλεόραση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εντολή ήταν από ψηλά. Να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε για την υπογεννητικότητα… Μόνο που κανείς δεν είχε την πρόνοια να ρίξει μια ματιά εκ των προτέρων στο κεντρικό μήνυμα, το οποίο τώρα οι πάντες μετά βδελυγμίας αποκηρύσσουν.

Κυβέρνηση, προεδρία, «επώνυμοι» και …Σύριζα. Να και σε κάτι που συμφώνησαν.

Δυστυχώς η κατάσταση αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας. Με τη διαφορά ότι το δημογραφικό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα . Και είναι κρίμα να αφήνεται στα χέρια ακατάλληλων, που κρίνουν το πώς θα το διαχειριστούν, ανάλογα με τα σχόλια στα social media.

Ξαναλέω πώς εξαρχής η πολιτεία δεν θα έπρεπε να θεωρεί πώς αποτελούν λύση για την υπογεννητικότητα τα «συνέδρια γονιμότητας». Αυτά είναι για να κάνουν την δουλειά τους οι επαγγελματίες που θέλουν να πλασάρουν τις νέες μεθόδους εξωσωματικής για τεκνοποίηση  στα…ήντα. Καλές είναι κι αυτές, αλλά η πατρίδα αυτή την ώρα έχει άλλες άμεσες ανάγκες.

Δεν χρειάζεται να τρέχει η Σακελλαροπούλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνέδρια και ημερίδες με περιεχόμενο, κατά βάση ιατρικό/επιστημονικό, για να αναλάβουν επιτέλους οι θεσμοί τις ευθύνες τους.

Τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή της πληθυσμιακής μας συρρίκνωσης είναι άλλα και τα ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτοί που σπεύδουν(ή θα έσπευδαν)να εκφωνήσουν ένα λογύδριο από το βήμα του συνεδρίου. Μέτρα πολύ μεγάλης, απλόχερης και γενναιόδωρης κοινωνικής πρόνοιας για τα νέα ζευγάρια. Και απτά κίνητρα για την τεκνοποίηση.

Μιλάμε για συγκροτημένα προγράμματα, όχι «ντουφεκιές» στον αέρα όπως τα διχίλιαρα της Μιχαηλίδου. Προγράμματα κοινωνικής στήριξης, επαγγελματικής επιβράβευσης, δωρεάν στέγασης και πλούσιας επιδότησης, όχι μόνο για τους πολύτεκνους, αλλά και για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν έστω και για πρώτη φορά.

Προγράμματα, επίσης, για την δημιουργία δημόσιων παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, ειδικές ευεργετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς, και πρόσθετη μοριοδότηση για πρόσληψη στο δημόσιο.

Αυτά έπρεπε να κάνει μία χώρα που σβήνει δημογραφικά, υφίσταται συστηματική πληθυσμιακή αλλοίωση από την εισβολή αλλόφυλων λαθρομεταναστών και απειλείται πάντα από έναν εχθρό που πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Το δημογραφικό όφειλε να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης νοιάζεται για την πατρίδα. Και να πέσουν πραγματικά λεφτά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Γιατί φυσικά δεν λύνεται ούτε με τα συνέδρια δημοσίων σχέσεων σαν κι αυτά που οργανώνει η σύζυγος του κ. Στουρνάρα, ούτε με υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που θα χαροποιούσαν τον Πατέλη, ούτε με ανεμογεννήτριες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα πράσινα άλογα, που αποτελούν την μοναδική στρατηγική έγνοια της σημερινής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις