Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για να τεθεί εκτός νόμου το φιλοκουρδικό HDP


Το Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 21/6/2021 το κατηγορητήριο που είχε υποβληθεί εκ μέρους εισαγγελέως με αίτημα την απαγόρευση του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) για φερόμενους δεσμούς με το ΡΚΚ που έχει επίσημα χαρακτηριστεί από την Άγκυρα ως τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε ο τουρκικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CNN Turk.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έθεσε (ακόμη) εκτός νόμου το HDP, αλλά αποδέχτηκε την εισαγγελική πρόταση να συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα για απαγόρευση της λειτουργίας του φιλοκουρδικού κόμματος, το τρίτου μεγαλύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Ένας μεγάλος αριθμός μελών του HDP έχει ήδη δικαστεί με κατηγορίες που σχετίζονται κυρίως με την τρομοκρατία.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αναπέμψει το κατηγορητήριο πίσω στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου τον Μάρτιο λόγω διαδικαστικών παραλείψεων στο έγγραφο. Δεν υπήρξε άμεση δήλωση από το ίδιο το δικαστήριο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι το κατηγορητήριο που έγινε σήμερα δεκτό, επιβάλει το «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών του HDP, αλλά και την απαγόρευση σε περίπου 500 μέλη του κόμματος να έχουν πολιτική δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Πηγή: anews.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις