Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Πληροφορίες πως τουρκικό UAV Bayraktar TB2 έφτασε μέχρι την Καβάλα!

 


Τουρκικό μη επανδρωμένο Bayraktar TB2 φαίνεται να διέσχισε ανενόχλητο τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να έφτασε μέχρι τα βόρεια της Καβάλας! 

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας flightradar24 το τουρκικό αερόχημα που κωδικό «1453TB2», δηλαδή συνδυασμό του έτους Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και του τύπου του αεροχήματος, έφτασε μέχρι και την Καβάλα. 

Το Flightradar24 παρουσιάζει σε κάποια χρονική στιγμή το αερόχημα να κινείται εντός του εθνικού εναέριου χώρου σε ύψος περίπου 17.000 ποδών (5.181 μέτρα) και με ταχύτητα 192 κόμβων (355 χλμ./ώρα).

Πηγής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από πλευράς τους υποστηρίζουν πως η καταγραφή της ιστοσελίδας δεν αποτυπώνει την πραγματική θέση και πορεία του αεροχήματος.

Σημειώνεται ότι η καταγραφή της πορείας στο Flightradar24 προκύπτει από τη σύνδεση σημάτων που λαμβάνονται από ένα μεγάλο δίκτυο (περί τις 20.000 σε όλο τον κόσμο) επίγειων δεκτών ADS-B, που διαθέτουν εθελοντές και φίλοι της αεροπορίας. Οι δέκτες ADS-B συλλέγουν πληροφορίες (αριθμός νηολογίου, ταχύτητα, ύψος πτήσης, θέση κ.λπ.) από τον αναμεταδότη κάθε αεροσκάφους που υπερίπταται της περιοχής όπου βρίσκονται και τις μεταβιβάζουν σε αληθή χρόνο στο Flightradar24.

Προϋπόθεση για την ακριβή απεικόνιση της πορείας της πτήσης είναι να είναι ενεργοποιημένος ο αναμεταδότης (transponder) επί του αεροχήματος, ώστε να μεταβιβάζει τις πληροφορίες στους δέκτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται ότι ο κωδικός του αναμεταδότη είναι άκυρος («invalid transponder code»).

Επιπρόσθετα, η ταχύτητα του αεροχήματος που αναφέρει το flightradar24 (192 κόμβοι) είναι κατά 50% μεγαλύτερη από τη μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει το Bayraktar TB2, ενώ και η πορεία που απεικονίζεται είναι ανακόλουθη.

Το θέμα είναι πως οι πτήσεις των τουρκικών UAV στην Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο και ακόμα και αν δεν έφτασε μέχρι την Καβάλα και πρόκειται για κάποιο λάθος της ιστοσελίδας οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν έχουν καταρρίψει ούτε ένα. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις