Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Βίντεο αποκαλύπτει τον ύποπτο ρόλο του ΠΟΥ στην εξάπλωση του κορωνοϊού - Νυχτερίδες σε κλουβιά στο εργαστήριο της Ουχάν!


 Τις κρατούσαν σε κλουβιά και τις τάιζαν με σκουλήκια

Ένα ακόμη στοιχείο που βλέπει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει τον ύποπτο ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν κρατούσε ζωντανές νυχτερίδες σε κλουβιά, όπως αποκαλύπτει νέο υλικό από το εσωτερικό του.

Ένα επίσημο βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που σηματοδοτούσε την έναρξη του νέου εργαστηρίου βιοασφάλειας επιπέδου 4 τον Μάιο του 2017 μιλάει για τις προφυλάξεις ασφαλείας που ισχύουν εάν συμβεί «ατύχημα» και αποκαλύπτει ότι υπήρξαν «έντονες συγκρούσεις» με τη γαλλική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια την κατασκευής του εργαστηρίου.

Το βίντεο δείχνει νυχτερίδες να κρατούνται σε κλουβί στο Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, μαζί με μια εικόνα ενός επιστήμονα να ταΐζει μια νυχτερίδα με ένα σκουλήκι.

Το βίντεο των 10 λεπτών έχει τίτλο «Η ομάδα κατασκευής και έρευνας του εργαστηρίου Wuhan P4 του Ινστιτούτου ιολογίας της Γουχάν, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών» και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με κορυφαίους επιστήμονες του εργαστηρίου.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που διερευνά την προέλευση της πανδημίας «ξέχασε» να αναφέρει ότι νυχτερίδες υπήρχαν στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν.

Από την άλλη, μέλος της ομάδας του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση της πανδημίας, ο ζωολόγος Πίτερ Νταζάκ δήλωσε ότι ήταν συνωμοσία να αναφέρουμε την ύπαρξη νυχτερίδων στο Ινστιτούτο ιολογίας.


Σε ένα tweet με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2020, έγραψε: «Δεν στάλθηκαν νυχτερίδες στο εργαστήριο της Wuhan για γενετική ανάλυση ιών που συλλέχθηκαν στο πεδίο. Έτσι λειτουργεί αυτή η επιστήμη. Συλλέγουμε δείγματα νυχτερίδων, τα στέλνουμε στο εργαστήριο. Απελευθερώνουμε τις νυχτερίδες εκεί που τις πιάνουμε!»


Σε ένα άλλο tweet, με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2020, γράφει: «Αυτή είναι μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας. Αυτό το κομμάτι περιγράφει εργασία στην οποία είμαι επικεφαλής και εργαστήρια με τα οποία συνεργάζομαι για 15 χρόνια. ΔΕΝ έχουν ζωντανές ή νεκρές νυχτερίδες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις πουθενά ότι συνέβη. Είναι ένα σφάλμα που ελπίζω να διορθωθεί».

Αυτό το μήνα, ο Νταζακ φάνηκε να αποσύρει τις προηγούμενες αρνήσεις του και παραδέχτηκε ότι το Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν μπορεί να έχει στεγάσει νυχτερίδες, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν τις ζήτησε.

Το βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανακαλύφθηκε από ερευνητές που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις