Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021

Β.Πούτιν: «Οι ΗΠΑ βαδίζουν στον δρόμο της ΕΣΣΔ – Οι διαδηλωτές στο Καπιτώλιο είχαν πολιτικά αιτήματα και τους φυλάκισαν»


 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης «έλουσε» με αλήθειες τις ΗΠΑ και τη δύση, τόσο για τον τρόπο που διαχειρίζονται την εξωτερική πολιτική τους όσο και την εσωτερική. 

«Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα, θα σου πω ως πρώην πολίτης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ποιο είναι το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες - πιστεύουν ότι είναι τόσο ισχυρές που μπορούν να αντέξουν μικρά λάθη και λάθη. "Θα αγοράσουμε αυτούς, θα φοβίσουμε αυτούς, θα συμφωνήσουμε με αυτούς, θα δώσουμε χάντρες σε αυτούς, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία"», είπε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, τέτοιες χώρες πιστεύουν ότι αυτές οι ενέργειες θα βοηθήσουν στην επίλυση των πάντων. Ωστόσο, ταυτόχρονα, ο αριθμός των προβλημάτων αυξάνεται μόνο και έρχεται μια στιγμή που δεν είναι πλέον δυνατόν να τα αντιμετωπίσουν. «Και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με σίγουρο βάδισμα, σίγουρο βάδισμα, σταθερό βήμα, περπατούν ευθεία στο μονοπάτι της Σοβιετικής Ένωσης», κατέληξε ο πρόεδρος.

Επίσης αναφέρθηκε και στον αυταρχικό τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αρχές των ΗΠΑ τους διαδηλωτές στο Καπιτώλιο.

«Δεν ήταν απλώς πλήθος ληστών και ταραξιών. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν έρθει με πολιτικά αιτήματα », είπε.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι οι βαριές κατηγορίες εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών απαγγέλθηκαν ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επέκριναν έντονα την καταστολή της Λευκορωσίας για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Και κατηγόρησε ότι, ακόμη και όταν η Δύση έχει ασκήσει κριτική στις ρωσικές αρχές για μια σκληρή αντίδραση στις διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου, οι διαδηλωτές στην Ευρώπη αντιμετώπισαν μια ακόμη πιο σκληρή ανταπόκριση της αστυνομίας, με κάποιους από αυτούς να πυροβολούνται στα μάτια χτύπημα από «δημοκρατικές λαστιχένιες σφαίρες», όπως τις αποκάλεσε.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως δεν περιμένει να υπάρξουν κάποια θεαματικά αποτελέσματα. 

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις