Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Υπουργός Εξωτερικών Αιγύπτου: Οι σχέσεις με την Τουρκία αξιολογούνται βάσει της «μη παρέμβασης σε εσωτερικές υποθέσεις και τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο»


 Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σεμέχ Σούκρι δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και χώρας του θα προχωρήσουν σταδιακά σε μια διαδικασία. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sada el-Beled με έδρα την Αίγυπτο, ο Σούκρι αξιολόγησε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις.

Ο Σούκρι δήλωσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία αξιολογούνται βάσει της «μη παρέμβασης σε εσωτερικές υποθέσεις, αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Όσον αφορά τη δήλωση του Τσαβούσογλου σχετικά με τον αμοιβαίο διορισμό των πρεσβευτών των δύο χωρών, ο Σουκρί είπε, «η τάση της Τουρκίας να βελτιώσει τις σχέσεις με την Αίγυπτο είναι αξιοθαύμαστη. Η Αίγυπτος έχει κάποιες απαιτήσεις και προσδοκίες από την Τουρκία. Εάν αυτή η κατάσταση ληφθεί υπόψη από την Τουρκία, η τρέχουσα οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν», σημείωσε

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας για τις σχέσεις με την Αίγυπτο, ο Σούκρι είπε ότι η Τουρκία «δήλωσε τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο, τις διπλωματικές πρακτικές, τις αρχές της καλής γειτονίας και την αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών». «Η Αίγυπτος θέλει να έχει στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της, σε σταθερά θεμέλια και για τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε ο Σούκρι.

Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις με την Τουρκία θα προχωρήσουν σταδιακά μέσα σε μια διαδικασία, ο Σούκρι είπε ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν σε κατάλληλη στιγμή «με παρακολούθηση, αξιολόγηση και βλέποντας ότι είναι πραγματικά προς το συμφέρον της Αιγύπτου».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε στο TRT News στις 9 Ιουνίου ότι οι επαφές μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα αναπτυχθούν με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και τον αμοιβαίο διορισμό πρεσβευτών και ανακοίνωσε ότι θα εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεων. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις