Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ισραήλ: Η ινδική μετάλλαξη «κυνηγά» τους εμβολιασμένους! – 51% των διασωληνωμένων έχουν κάνει το εμβόλιο


 Μεγάλη είναι η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος του πλανήτη!

Μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν 501 νέα κρούσματα -τα μισά σε μαθητές- ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώνονταν περίπου 300.

Παράλληλα, οι Ισραηλινοί αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της Pfizer, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί πλήρως 5.180.662 Ισραηλινοί πολίτες από το σύνολο των 9,3 εκατομμυρίων, χάνει σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητάς του απέναντι στην ινδική μετάλλαξη: σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, το εμβόλιο Pfizer έχει μόλις 64% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή μετάδοσης του ιού από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ενώ είχε 94,3% στις παλιότερες μεταλλάξεις.

Η ινδική μετάλλαξη μολύνει πιο εύκολα αυτούς που είναι εμβολιασμένοι!



Η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εξέλιξη του κορωνοιού θα συνεδριάσει και σήμερα  για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 διεξήχθησαν περίπου 72.000 tests που αποτελεί υψηλό 3 μηνών και το 0,7% όσων ελέχθησαν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, όπως αναφέρει η Jerusalem post.

Να σημειωθεί ότι περίπου 343 νέα κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στο Ισραήλ στις 4 Ιουλίου, με βάση τα 49 χιλιάδες tests που πραγματοποιήθηκαν όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ πρόσθεσε ότι 35 ασθενείς επί του παρόντος βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, 16 από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι, και η πλειοψηφία αυτών είναι εμβολιασμένοι.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ από τον ιό ανέρχεται σε 6.428.

Συγκεκριμένα, το 51% των νέων κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ha'aretz.

Υπάρχουν 2.957 ενεργά κρούσματα στο Ισραήλ, από 1.228 πριν μια εβδομάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 5.645.604 Ισραηλινοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, ενώ 5.177.756 ήδη έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις