Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ισραήλ: Στο 39% έπεσε η αποτελεσματικότητα του Pfizer


 Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

H αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου στο Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.


Αποτροπή σοβαρών μορφών

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.


Ινγκρίντα Σιμονίτε : «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό»

Πάντως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της COVID-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.


Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,75 εκατ. πολίτες της χώρας, ή το 61,6% του πληθυσμού, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων 5,28 εκατ. και τη δεύτερη.


Η εξέλιξη της πανδημίας

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.275 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 856.827, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.457 νεκρούς.


Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.742, στο υψηλότερο επίπεδο από την 27η Μαρτίου.


Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 75 (+7).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις