Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

«Κολλάς και μεταδίδεις με τα συγκεκριμένα εμβόλια»: Γιατί δεν μπορεί να κτιστεί τείχος ανοσίας μόνο από τον εμβολιασμό


 Οι «ειδικοί» από την πρώτη ημέρα που βγήκαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παραγωγή υποστήριζαν πως εάν εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού τότε τελειώσαμε με τον ιό. 

Στην πορεία και ενώ αρκετές χώρες έφτασαν στον συγκεκριμένο αριθμό ο «μαγικός» αριθμός άλλαξε, ο λόγος... οι μεταλλάξεις, για τις οποίες όμως γνωρίζαμε από την πρώτη ημέρα, καθώς ως γνωστόν οι κορωνοϊοί μεταλλάσσονται. 

Πλέον λοιπόν έχουμε κάποιες χώρες που έχουν εμβολιάσει πλήρως σχεδόν το 70% του πληθυσμού, παρόλα αυτά το τέλος του κορωνοϊού - όπως τουλάχιστον το φαντάζονταν πολλοί δεν έχει έρθει, καθώς καταγράφονται ακόμα κρούσματα (και αρκετά μάλιστα), αλλά και κάποιοι θάνατοι. 

Σήμερα μάλιστα είδαμε τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη (ως μια σύγχρονη Πυθία) να λέει πως εάν δεν εμβολιαστεί μέχρι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου το 62% του πληθυσμού (νέος «μαγικός» αριθμός) θα έχουμε 18.000 νέα κρούσματα ημερησίως. 

Και τελικά ποιος είναι ο «μαγικός» αριθμός, διότι από το 62% που λέει ο Δ.Σαρηγιάννης, έως το 85% που έχουν πει άλλοι «ειδικοί» υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

Και μήπως τελικά δεν υπάρχει «μαγικός» αριθμός, καθώς το τείχος ανοσίας, τουλάχιστον μόνο με τον εμβολιασμό, δεν πρόκειται να κτιστεί ποτέ; 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας τόνισε: «Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν κατασκευαστεί για να μην κολλάς και να μην μεταδίδεις. Αν διαβάσετε από τις οδηγίες του προϊόντος, από την κεντρική έγκριση, αυτός που εμβολιάζεται δεν προστατεύεται από την μόλυνση αλλά από την κακή έκβαση, επομένως μπορεί να συνεχίζει να μεταδίδει.

Αυτά τα εμβόλια προστατεύουν αυτόν που τα έχει κάνει. Δεν κάνουν τείχος ανοσίας».

Κάτι που παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρείες, αλλά φαίνεται και σε όλες τις μελέτες. Δηλαδή πως ένας πολίτης εμβολιάζεται για δική του προστασία, ώστε να έχει λιγότερες πιθανότητες να κάνει βαριά νόσο. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος για «αντικοινωνική συμπεριφορά» κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς και ο εμβολιασμένος μεταδίδει. 

Οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτός που κινδυνεύει πιο πολύ είναι ο ανεμβολίαστος από το εμβολιασμένο, καθώς ο εμβολιασμένος είναι θεωρητικά προστατευμένος. 

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η ίδια η Pfizer έχει πει πως η ανοσία από το εμβόλιο κρατά περίπου 6 με 8 μήνες, άρα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού - και μάλιστα οι πιο ευάλωτοι - θα είναι απροστάτευτοι από Σεπτέμβριο εάν δεν εμβολιαστούν ξανά. 

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μιλώντας στο pronews.gr απάντησε στο σχετικό ερώτημα τονίζοντας πως: 

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να καταλάβει πως κινδυνεύει να μολυνθεί και από ανεμβολίαστους αλλά και από εμβολιασμένους που ενδεχομένως να προσβληθούν και είτε να παραμείνουν ασυμπτωματικοί, είτε να νοσήσουν ελαφρά και να μην το καταλάβουν. Γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός μειώνει τη πιθανότητα να μολυνθείς και να εκδηλώσεις σοβαρή νόσο. Δεν προσφέρει όμως πλήρη προστασία. Και γι' αυτό το λόγο θα επαναλάβω πως δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ο ιός, τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πιθανότατα θα γίνει ενδημικός. Υπάρχουν πλέον χώρες που το αποδέχονται αυτό δημόσια, όπως η Βρετανία και η Σιγκαπούρη. Και σιγά σιγά θα το αποδέχονται όλο και περισσότερες».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις