Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Λιβύη: Η Τουρκία εγκατέστησε πυραυλικά συστήματα αεράμυνας κατά του LNA ;


 Τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό κανάλι στη Λιβύη «218 News» ισχυρίστηκε ότι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν εγκαταστήσει πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Bani Walid, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη κλιμάκωση και σύγκρουση με τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του Στρατάρχη Χάφταρ.

Σύμφωνα με τις πηγές πληροφόρησης που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μπήκαν στην συγκεκριμένη πόλη πριν από λίγες μέρες, εκμεταλλευόμενες τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η 444η Ταξιαρχία, υπό την ηγεσία του Mahmoud Hamza, η οποία φέρεται να αναλαμβάνει δράση χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν άλλο μηχανισμό ασφαλείας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει «άγνοια».

Η εγκατάσταση του συστήματος, αναφέρουν οι Λίβυοι, φαίνεται πως έγινε λόγω του φόβου και της ανησυχίας μήπως ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις από την ύπαρξη στοιχείων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) μέσα στην πόλη Bani Walid, ενώ ακόμα γίνεται λόγος για έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέρρευσε, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων για την «εξισορρόπηση» τρίτων δυνάμεων στην χώρα, σύμφωνα με τον EUObserver.

Η εφημερίδα παραπέμπει  στην Τουρκία, καθώς η έκθεση αναφέρεται σε «τρίτη χώρα που είχε συνεχίσει την άρνηση επιθεωρήσεων για ύποπτες αποστολές όπλων στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από τον ΟΗΕ». Στο έγγραφο ακόμα γίνεται αναφορά για χώρα που «διατηρεί ισχυρή στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη και παρέχει εκπαίδευση σε επιλεγμένες ένοπλες δυνάμεις στη δυτική Λιβύη, ειδικά στην Ακτοφυλακή και το Ναυτικό». Το τηλεοπτικό δίκτυο ωστόσο, τονίζει ότι οι Βρυξέλλες φοβούνται μήπως η Τουρκία αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και επιρροή της οδού μετανάστευσης της Κεντρικής Μεσογείου, καθώς και αυτή που ήδη ελέγχει μέσω της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Με πληροφορίες από: Libya Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις