Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Με εντολή Χαρδαλιά μπαίναν ασθενείς στη χώρα


 Τα μηνύματα που δείχνουν ότι ο επικεφαλής της Πολιτικής Υπηρεσίας του «Ελ. Βενιζέλος» δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αξιωματικού που βρίσκεται στον έλεγχο - Αποπομπή Χαρδαλιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αποδεικνύει ότι τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση κατά την περίοδο των lockdowns εφαρμόζονταν α λα καρτ και μάλιστα με εντολή… άνωθεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφ.Συν., τον Οκτώβριο του 2020, συγκεκριμένα δύο μόλις εβδομάδες πριν την ανακοίνωση επιβολής του σκληρού lockdown και ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρά μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, σειρά γραπτών μηνυμάτων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας στη διαδικασία ελέγχου, με αρνητικά, μάλιστα, αποτελέσματα.

Οι διάλογοι

Ο αρμόδιος αξιωματικός ενημερώνει τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενερμπαχτσέ.

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει καθώς φαίνεται και συνείδηση ότι κάτι στραβό πρόκειται να γίνει, οπότε παραπέμπεται η υπόθεση στο «πακιστανικό» τηλέφωνο, δηλαδή σε κάποιο τηλέφωνο «φάντασμα», κάποιο καρτοκινητό τηλέφωνο, στα οποία οι συνομιλίες είναι λιγότερο εύκολο να εντοπιστούν και να καταγραφούν.

Σε άλλο στιγμιότυπο ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].

Η συνεχής αναφορά στα «πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι συνομιλούντες γνωρίζουν πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι και του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εργαλειοποίησε.

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

Τι ακολούθησε

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2020 όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68. Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπομένη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ. Ήδη πολλοί αγώνες αναβάλλονταν τότε σε όλη την Ευρώπη, μια και το σαρωτικό δεύτερο κύμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι γιατροί με τους νοσηλευτές έδιναν μάχες στις εντατικές.

Ο πρωθυπουργός με συνεχή δραματικού και πολύ αυστηρού ύφος διαγγέλματα -που μάλλον δεν έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο- μιλούσε για αυστηρότατα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα επέρριπτε τις ευθύνες για τη διάδοση της μετάδοσης στους πολίτες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όταν η Θεσσαλονίκη δοκιμαζόταν σκληρά από την πανδημία. Ταυτόχρονα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνέχιζε το καθημερινό έργο της επιβάλλοντας πρόστιμα σε πολίτες και καταστηματάρχες.

Έξαλλοι τότε και προειδοποιώντας με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα τους ανεύθυνους οι Ν. Χαρδαλιάς και Μ. Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια της καθυστερημένης επίσκεψής τους στη χειμαζόμενη τότε Β. Ελλάδα κατέκριναν την επίδειξη ανευθυνότητας από ορισμένους και προφανώς μάλλον δεν είχαν αυτούς που αντάλλαξαν τα μηνύματα στο μυαλό τους.

Στις 23/10, με τις διασωληνώσεις τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στη λογική ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, υπογράμμιζε ότι σταθερός μοχλός παραμένει η πειθαρχία, επισημαίνοντας και πάλι ότι «η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης». Την ίδια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει σχετικά: «Όταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε θέση κρίσιμης ευθύνης».

Όπως λοιπόν προκύπτει και από τα παραπάνω ανατριχιαστικά αυτά μηνύματα, η πειθαρχία έχει πολλές όψεις και οφείλει να ρίξει και εδώ φως η Δικαιοσύνη. Εκτός κι αν τα δύο χρόνια που γιορτάζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι διακηρυγμένες αρχές του επιτελικού κράτους συνοψίζονται στις διαταγές των «μεγάλων», στα πακιστανικά τηλέφωνα και στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται.

Νικ. Χαρδαλιάς: Συκοφαντικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτηρίζει το δημοσίευμα συκοφαντικό και υποστηρίζει ότι με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος του προσωπικά και τον εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχε ή έχει, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στην Πολιτική Προστασία.

«Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και της FIBA. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.

Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA.

Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε ότι θα καταθέσει άμεσα αγωγή και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπεμφθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε: 

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορωνοϊού και πυρετό», και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;».

Αλλά και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης «για την πλήρη διαλεύκανση» της αποκάλυψης, μίας αποκάλυψης που «είναι το αποδεικτικό στοιχείο του τρόπου λειτουργίας δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Δύο χρόνων επικίνδυνης ανευθυνότητας, δύο χρόνων επικοινωνιακής διαχείρισης, δύο χρόνων στοχοποίησης των πολιτών, δύο χρόνων υποκρισίας και ανικανότητας». 

Όπως τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης, «Δεν είναι απλώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες από την πανδημία, αποδεικνύεται ότι είναι και υπόλογοι για την παραβίαση κανόνων και συστάσεων, που οι ίδιοι έθεσαν» και καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση για όσα καταγγέλλονται. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις