Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

"Μπλόκο" στην είσοδο της Γαλατασαράι στην Ελλάδα - "Φεύγουμε και περιμένουμε μία συγγνώμη"


 Μπλόκο στην είσοδο της Γαλατασαράι στην Ελλάδα. Δεν έγιναν δεκτά τα PCR τεστ τους και αποχώρησαν για Κωνσταντινούπολη.

Για δύο ώρες παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Γαλατασαράι, που ταξίδεψε στη χώρα μας για φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό, και έπειτα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Τουρκία, καθώς δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ κορονοϊού των παικτών.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα αναφέρει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν αποδέχθηκαν τα τεστ PCR και πως έπρεπε οι παίκτες και όλα τα μέλη της αποστολής να υποβληθούν σε νέο έλεγχο.

«Μετά την προσγείωση στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζητούσαν οι ελληνικές Αρχές (όπως το μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή το rapid test τις τελευταίες 48 ώρες ή πιστοποιητικό εμβολιασμού)... Μετά από αυτό, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, διατηρώντας μία αλαζονική στάση, είπε ότι δεν έγιναν δεκτά τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να κάνουμε ξανά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Γαλατασαράι για το συμβάν.

Αφού πέρασαν περίπου δύο ώρες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η αποστολή ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, «καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί».
Η ομάδα, μάλιστα, σε νέα ανακοίνωσή της ανέφερε πως «η Γαλατασαράι, η οποία φέρει την τουρκική σημαία στη φανέλα της με μεγάλη υπερηφάνεια και εκπροσωπεί την Τουρκία πολλές φορές στην Ευρώπη, αντιμετώπισε τέτοια ασέβεια για πρώτη φορά».
Τέλος, ανακοινώνοντας πως θα αποχωρήσει από τη χώρα, υπογραμμίζει πως «αναμένουμε μία συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και αξιωματούχους για αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Καταδικάζει ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού
Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, καταδικάζει την απόφαση των ελληνικών Αρχών, κάνοντας λόγο για «πρωτόγονη συμπεριφορά».
Με ανάρτησή του στο Twitter, γνωστοποιεί αρχικά ότι μετά το συμβάν επικοινώνησε με τους προέδρους του συλλόγου και τους ενημέρωσε πως είναι με το μέρος τους..

«Καταδικάζω αυτήν την πρωτόγονη συμπεριφορά» τονίζει.
Πάντως, οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξαν πως το πρωτόκολλο εισόδου από Τουρκία προς Ελλάδα απαιτεί μοριακό τεστ τελευταίων 24 ωρών και γι' αυτό ζητήθηκε από την αποστολή της Γαλατασαράι να υποβληθεί σε νέο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Χαρδαλιάς: Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής
Σε ενημέρωση για το συμβάν με τη Γαλατασαράι εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Μεταξύ άλλων, τονίζει πως το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους στην περίπτωση της Γαλατασαράι.
«Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι με δική του εντολή δεν επετράπη η είσοδος της αποστολής στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις