Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Δέλτα: Θνητότητα 0,021% στους κάτω των 50 ετών - 111.008 κρούσματα και 26 θάνατοι


 Τη νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που φέρνει στην επιφάνεια το pronews.gr, η οποία επιβεβαιώνει πως η θνητότητα της μετάλλαξης Δέλτα στους νέους είναι πολύ μικρή. 

Τις τελευταίες ημέρες «ειδικοί» και κυβέρνηση τρομοκρατούν με την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς υποστηρίζουν πως χτυπά νέους και ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά, πλέον έχουμε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα από την Βρετανία και οι αριθμοί εκθέτουν τους «ειδικούς».

Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους κάτω των 50 ετών, η θνητότητα ήταν 0.029%, καθώς από τους 70.664 που κόλλησαν πέθαναν οι 21. 

Όσοι ήταν εμβολιασμένοι (12,404) και κόλλησαν πέθαναν 2 που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις και 3 που είχαν κάνει τη μια δόση.

Συνολικά 26 άτομα κάτω των 50 ετών είχαν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τις 21 Ιουνίου από αυτή τη μετάλλαξη, από τους 111.008 που την έχουν κολλήσει. Δηλαδή θνητότητα... 0,021%.

Άνω των 50 ετών

Όσον αφορά τους άνω των 50 όπως και στις υπόλοιπες «ποικιλίες» του κορωνοϊού, πράγματι ο ιός ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία από τις συνολικά 12.404 περιπτώσεις έχουν πεθάνει οι 231. Δηλαδή θνητότητα 1,86%. 

Από αυτές τις 12.404 περιπτώσεις οι 1.267 ήταν ανεμβολίαστοι. Από αυτούς πέθαναν οι 71 δηλαδή ποσοστό 5,6%. Ενώ πέθαναν 116 πλήρως εμβολιασμένοι, από τα 5.234 συνολικά κρούσματα, δηλαδή θνητότητα 2,2%. 

Τι μας δείχνουν τα στοιχεία 

Όσον αφορά την θνητότητα η μετάλλαξη Δέλτα είναι λιγότερο θανατηφόρα με το original κορωνοϊό στους νέους, οι οποίοι έτσι και αλλιώς σπάνια νοσούσα σοβαρά από τον συγκεκριμένο ιό. 

Ενώ στους ηλικιωμένους δείχνει το ίδιο θανατηφόρα με τον αρχικό ιό. Αυτό μας δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος του κόσμου η συγκεκριμένη μετάλλαξη, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τους ηλικιωμένους. 

Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα έχουμε χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων (το 29,7% των άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστο), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σύντομα λήγει η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο για πολλούς εμβολιασμένους, με την κυβέρνηση αντί να ετοιμάζει τις τρίτες δόσεις, να κυνηγάει 18χρονους με 150άρια για να τους εμβολιάσει.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις