Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021

NOΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: Εργαζόμενοι ετοιμάζονται να παραιτηθούν… για να μην εμβολιαστούν


 Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει – πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – η κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.


Στην Πάτρα, οι αντιδράσεις φαίνεται να είναι άμεσες και να ξεπερνούν τους συνδικαλιστικούς ενδοιασμούς ή και τις κάθετες διαφωνίες σε «κρατική επιβουλή» έναντι της πειθούς, με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ν’ αναφέρουν ακόμα και αποχωρήσεις υπαλλήλων, όπως και ατομικές ή συλλογικές νομικές προσφυγές επ’ αυτού.


Στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», κάποιοι εργαζόμενοι, βλέποντας την πολιτεία να κινείται ανυποχώρητα στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έφτασαν σε σημείο παραίτησης από τη δουλειά τους.


Πρόκειται ωστόσο για περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση ή σχεδόν πλησιάζουν στο χρονικό όριο κι έχουν επιλέξει να γίνουν πρόωρα απόμαχοι της εργασίας.


Την πληροφορία – και μάλιστα με το επιπρόσθετο στοιχείο ότι ίδια ακούσματα υπάρχουν και σ΄άλλα νοσοκομεία της πόλης – επιβεβαίωσε  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα» Κώστας Πετρόπουλος. «Οι παραιτήσεις αυτές, από Σεπτέμβριο, θα είναι σοβαρές απώλειες στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με την πολιτική της τακτική, η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νοσοκομεία μας από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό» τονίζει ο γνωστός συνδικαλιστής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις