Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Οικονομική εξόντωση των ανεμβολίαστων: Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ!


 Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν self τεστ για να πάνε στην εργασία τους, το οποίο όμως παρείχε δωρεάν το κράτος. 

Εδώ και λίγο καιρό βλέπουμε το rapid τεστ να παίρνει τη θέση του δωρεάν self τεστ (το οποίο πράγματι είναι αναξιόπιστο). Έτσι πλέον όποιος θέλει να ταξιδεύσει με πλοίο θα πρέπει να κάνει rapid τεστ, το οποίο κοστίζει 20 ευρώ (εκτός αν το κάνει στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ). 

Παρόλα αυτά εκτός από τα ταξίδια το rapid τεστ γίνεται σιγά-σιγά υποχρεωτικό και για τους εργαζομένους που δεν θα εμβολιαστούν. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση στις έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αλλά και στα πλοία και στις κατασκηνώσεις όλης της Ελλάδας, να υποβάλλονται σε δύο τεστ εβδομαδιαίως (ένα rapid test και ένα self test).

Αυτό που δεν ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είναι ποιος θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα για τα συγκεκριμένα τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν πρόκειται να είναι το κράτος έτσι το «μπαλάκι» πέφτει σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Θεωρούμε απίθανο πως κάποιος εργοδότης θα δεχθεί να δίνει 20 ευρώ την εβδομάδα για να κάνει τεστ ο εργαζόμενος, άρα το κόστος θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο! 

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλους εργαζομένους και θεωρείται αρκετά πιθανό σύντομα το δωρεάν self τεστ να αντικατασταθεί πλήρως από το rapid τεστ.

Άλλωστε ήδη βλέπουμε τα rapid τεστ να μπαίνουν στη ζωή των φοιτητών, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών να ανακοινώνει πως οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά rapid τεστ για ναν πάνε στο μάθημα τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις