Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021

Στην κυβέρνηση μιλούν για τείχος ανοσίας 80% αλλά οι αριθμοί δεν «βγαίνουν» - Θελουν να υποχρεώσουν για εμβολιασμό των παιδιών;

 


Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κάνει κυβέρνηση και ειδικούς να ζητούν να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας που να ξεπερνά το 80%. Τα στατιστικά δεδομένα είναι όμως εντελώς διαφορετικά και αυτό ίσως σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να "βάλουν χέρι" και στα παιδιά.

Έτσι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακόμα και ο Κ.Μητσοτάκης όταν μοίραζε το «freedom pass» είχε πει "Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70%, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας."

Στον ίδιο ρυθμό βρίσκονταν και οι δηλώσεις της επιτροπής των "ειδικών" όπως του X. Γώγου: "H «Δέλτα» αύξησε το όριο για τείχος ανοσίας στο 80%" ή το παράδειγμα του Ισραήλ που είχε φέρει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όμως γράφημα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και έχει βασιστεί σε πραγματικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού καθιστούν αυτόν τον αριθμό αδύνατον εκτός και αν μπουν στην εξίσωση και τα... παιδιά με τρόπο υποχρεωτικό.

Τον λόγο που δεν μπορούν να εμβολιαστούν πάνω από 7,5 εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα  εξηγεί αναλυτικά ο οικονομολόγος Δημήτρης Γκιόκας με ανάρτησή του στο facebook.

Ας βάλουμε κάτω τους αριθμούς :

Πληθυσμός Ελλάδος (10,8 εκ στην απογραφή του 2011

Μείον 300 χιλ περισσότεροι θάνατοι μέχρι σήμερα) 10,5 εκ

Μείον: Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω κρίσης 0,5 εκ

Μείον: Ανήλικός πληθυσμός 2 εκ

Μείον: Νοσήσαντες από Covid εντός του 2021 0,3 εκ

Μείον: Άνθρωποι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, βάσει ιατρικής γνωμάτευσης 0,3 εκ (εκτίμηση)

Ο ανώτατος λοιπόν αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να εμβολιαστούν δεν ξεπερνάει τα 7,5 εκατ. Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός και πολύ φιλόδοξος στόχος.

Ο στόχος για 8-8,5 εκατ εμβολιασμούς που ακούγεται από επίσημα χείλη τις τελευταίες ημέρες είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις