Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τουρκία: Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης για την υπόθεση της Γαλατασαράι

 


Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης με την ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι.

Η Άγκυρα κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρέσβη για να του εκφράσει την «έντονη διαμαρτυρία» της σχετικά με τη μεταχείριση του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Γαλατασαράι, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Η Γαλατασαράι αποφάσισε να αποσυρθεί από έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου εναντίον του Ολυμπιακού και να επιστρέψει υστην Τουρκία με παράλληλες κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για «διακρίσεις» μετά την άρνησή τους να δεχτούν τα τεστ PCR των παικτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «μπλόκο» των ελληνικών υγειονομικών Αρχών στην ποδοσφαιρική ομάδα προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για «μισαλλοδοξία ακόμα και στον τομέα του Αθλητισμού».
Το χρονικό της υπόθεσης
Χθες, 12 Ιουλίου, δεν επετράπη η είσοδος της Γαλατασαράι στην Ελλάδα για τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς τα PCR τεστ δεν έγιναν δεκτά από τις υγειονομικές Αρχές.

Η τουρκική ομάδα υποστήριξε ότι «μετά την προσγείωση στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζητούσαν οι ελληνικές Αρχές (όπως το μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή το rapid test τις τελευταίες 48 ώρες ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού). Ύστερα από αυτό, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, διατηρώντας αλαζονική στάση, είπε ότι δεν έγιναν δεκτά τα PCR τεστ και ότι έπρεπε να τα κάνουμε ξανά».

Τότε η ομάδα αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη και, όπως σημείωσε, «περιμένει συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε γνωστό τη Δευτέρα πως η είσοδος των μελών της Γαλατασαράι δεν επετράπη στην Ελλάδα «με δική του απόφαση» καθώς «στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους»..

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις