Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Unesco: Η Αγία Σοφία είναι τζαμί και τα τζαμιά είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας


 Τα τζαμιά της Αγίας Σοφίας και της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας, προστατευμένα σχολαστικά με την «ιστορική, πολιτιστική και πνευματική αξία», ανέφερε σε δήλωση το τουρκικό ΥΠΕΞ το Σάββατο απαντώντας στην Unesco

Η λειτουργική χρήση της Αγίας Σοφίας και της Χώρας σχετίζεται αποκλειστικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι η χρήση της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού ήταν «μόνο μια πράξη αποκατάστασης και άσκησης δικαιωμάτων κυριαρχίας».

Σημείωσε ότι από την αρχή αυτής της διαδικασίας, η Τουρκία βρίσκεται σε «ανοιχτή και αδιάλειπτη επικοινωνία και συνεργασία με το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO» και υπογράμμισε ότι δύο επισκέψεις της Συμβουλευτικής Αποστολής της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση της Τουρκίας «φανερώνουν σαφώς την εποικοδομητική και διαφανή μας προσέγγιση που αντικατοπτρίζεται επίσης στις εκθέσεις της συμβουλευτικής αποστολής. »

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις