Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Τούρκοι: ''Μπορούμε να μπλοκάρουμε ελληνικά εμπορικά & πολεμικά πλοία στα Στενά''

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Αποκλειστικό Πενταπόσταγμα-''Θα σας χτυπήσουμε οικονομικά''

 Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κοινοποίησε η Τουρκία, μέσω του μόνιμου εκπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, μέσω της οποιάς κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα.

''Θέλουμε για άλλη μια φορά να σας επισημάνουμε πως η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με βάση τις σχετικές συνθήκες για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Μεσόγειο» αναφέρεται αρχικά στην επιστολή, στην οποιά δίνεται έμφαση στην εγγύτητα των συγκεκριμένων νησιών - μεταξύ τους και το Καστελλόριζο - με την Τουρκία. «Η Ελλάδα απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας με αυτή τη συμπεριφορά. Οι παραβιάσεις αυτές μπορεί να φέρουν κλιμάκωση της έντασης, η οποία θα έχει συνέπειες στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή'' προσθέτουν οι Τούρκοι στην επιστολή τους. 

Σήμερα το Πενταπόσταγμα θα δημοσιεύσει τις νέες τουρκικές απαιτήσεις. Πρώην στρατιωτικοί εν αποστρατεία δίνουν στην ουσία το ''πράσινο φως'' στον Ερντογάν για προκλήσεις, με την Ελλάδα να πρέπει να βρίσκεται πλέον σε ετοιμότητα! 

Αναλυτικά τι αναφέρουν οι Τούρκοι: 

Πρώην στρατιωτικοί αναφέρουν ότι η καταγγελία στον ΟΗΕ ήταν ένα θετικό βήμα. Σημείωσαν όμως ότι θα πρέπει να υποβληθούν καταγγελίες κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ ανέφεραν ότι είναι απαραίτητο να στραφεί η Τουρκία από την αμυντική διπλωματία στην επιθετική διπλωματία.   

Οι τουρκικές προτάσεις-''Παραλύουμε το εμπόριό τους'' 

''Εάν η Ελλάδα ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί το δικαίωμα για αυτοάμυνα με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, η Τουρκία μπορεί επίσης να κάνει καταγγελία, καθώς βρίσκεται υπό την απειλή πολέμου''. Ως εκ τούτου, υπάρχουν τα άρθρα 2 και 6 της σύμβασης του Montreux. Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος στην Ελλάδα μετά τον τουρισμό. Η πρώτη πηγή εισοδήματος για την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) είναι οι θαλάσσιες μεταφορές. Δεκάδες πλοία περνούν από τα τουρκικά Στενά καθημερινά, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε Έλληνες. Η Τουρκία μπορεί να επιβραδύνει την πορεία των πλοίων και έτσι θα τους χτυπήσουμε στην οικονομία.''

''Επιπλέον, τα άρθρα 20-21 της Σύμβασης του Μοντρέ για πολεμικά πλοία πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα Στενά στα ελληνικά πολεμικά πλοία.''!

''Οι συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού έχουν παραβιαστεί. Ως εκ τούτου, πρέπει να επανεξεταστεί η κυριαρχία των νησιών. Επιπλέον, η Τουρκία πρέπει να υποβάλει το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να πει ότι η στρατιωτικοποίηση και ο οπλισμός αυτών των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και ότι διατηρεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα. Τώρα είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την παρανομία και τις παραβιάσεις που λαμβάνουν χώρα από την Ελλάδα'', αναφέρουν οι Τούρκοι. 

Πρόκειται για απίστευτα προκλητικές θέσεις. Η στάση των Τούρκων είναι γνωστή και παράλογη, το θέμα ότι εδώ και τώρα πρέπει να τιμωρηθεί η Τουρκία! Δυστυχώς όμως ΕΕ και ΗΠΑ κάνουν τα ''στραβά'' μάτια! 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις