Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

XAOΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ VACCINES! “ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ”! “ΒΡΟΧΗ” ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ


 Ένα άρθρο για τα εμβόλια κατά της Covid-19 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ειδικού περιεχομένου «Vaccines», οδήγησε στις μαζικές παραιτήσεις ιολόγων και εμβολιολόγων και συντακτών οποίοι αμφισβήτησαν την εγκυρότητά του.

Σύμφωνα με τους συντάκτες, οι συγγραφείς του συγκεκριμένου άρθρου παραποίησαν δεδομένα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «στους τρεις θανάτους που αποτρέπονται από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι δύο προκαλούνται από τα εμβόλια».

Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί έξι επιστήμονες από συνεργάτες του «Vaccines», μεταξύ των οποίων ο Florian Krammer, ιολόγος στην Ιατρική Σχολή Icahn του Mount Sinai, η Katie Ewer, ανοσολόγος στο Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συμμετείχε στην ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο AstraZeneca. Τις παραιτήσεις ανέφερε το Retraction Watch.

«Τα δεδομένα έχουν παραποιηθεί, επειδή οι συγγραφείς κάνουν την εσφαλμένη υπόθεση ότι όλοι οι θάνατοι που καταγράφονται μετά τον εμβολιασμό, προκαλούνται από το εμβόλιο», δήλωσε η Ewer, σύμφωνα με το άρθρο του Sciencemag.

«Και αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται τώρα από τους αντιεμβολιαστές και τους αρνητές της COVID-19 ως απόδειξη ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.

»Αυτό είναι κατάφωρα ανεύθυνο, ιδιαίτερα για ένα περιοδικό που ειδικεύεται στα εμβόλια».

Τελικά, τι ισχύει;;; Το άρθρο είναι αληθές και πάνε να το αποδομήσουν γιατί τους χαλάει τη “σούπα”;

Η Helen Petousis-Harris, εμβολιολόγος που διευθύνει την ομάδα Vaccine Datalink and Research Group στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ και η οποία επίσης παραιτήθηκε από συντάκτης του περιοδικού «Vaccines» μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Η Diane Harper, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η οποία ήταν η ιδρυτική αρχισυντάκτρια του περιοδικού επίσης παραιτήθηκε, όπως και ο Paul Licciardi, ανοσολόγος στο Murdoch Children’s Research Institute στο Parkville της Αυστραλίας, και ο Andrew Pekosz, ιολόγος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι παραιτήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, την επομένη της δημοσίευσης της μελέτης.

Μέχρι τις αρχές της Δευτέρας, η Fanny Fang, η διευθύνουσα συντάκτρια του περιοδικού, ενημέρωσε τα μέλη της συντακτικής επιτροπής ότι το «Vaccines» -ένα έγκριτο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας που ιδρύθηκε το 2013-είχε ξεκινήσει έρευνα για την συγκεκριμένη μελέτη.

«Αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα και δεσμευόμαστε να διορθώσουμε γρήγορα το επιστημονικό αρχείο», έγραψε.

Αργότερα τη Δευτέρα, οι συντάκτες του περιοδικού δημοσίευσαν μια «έκφραση ανησυχίας» σχετικά με το άρθρο.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η παραπληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και η παραποίηση των δεδομένων», έγραψαν.

Το άρθρο έχει προσελκύσει σχεδόν 350.000 αναγνώστες και έχει αναρτηθεί στο Twitter από πολλούς αντιεμβολιαστές.

Σύμφωνα με το άρθρο του Scincemag, κανένας από τους συγγραφείς της δημοσίευσης δεν είναι ειδικός στην εμβολιολογία, την ιολογία ή την επιδημιολογία.

Πρόκειται για τους: Harald Walach, κλινικός ψυχολόγος και ιστορικός της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Πόζναν στην Πολωνία, ο Rainer Klement, φυσικός που μελετά κετογονικές δίαιτες στη θεραπεία του καρκίνου στο νοσοκομείο Leopoldina στο Schweinfurt της Γερμανίας και ο Wouter Aukema, ανεξάρτητος επιστήμονας δεδομένων στο Hoenderloo της Ολλανδίας.

Πηγή: Sciencemag.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.