Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Το «ξεζούμισμα» των Ελλήνων απαιτεί ο Β.Σόιμπλε: Ζητά και άλλες θυσίες και νέο Μνημόνιο

 


Το «γεράκι» του Βερολίνου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο βήμα συνεδρίου που διοργάνωσε ο «Economist» ζήτησε και πάλι να κάνουν θυσίες οι Έλληνες πολίτες. 

Ο Β.Σόιμπλε επιμένει στα σκληρά προγράμματα και στις μεταρρυθμίσεις, κάτι που σημαίνει επί της ουσίας νέα Μνημόνια, την ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα τάρταρα εξαιτίας των πολύμηνων lockdowns τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση, μετά και τις εντολές της Α.Μέρκελ. 

Ο Β.Σόιμπλε ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας του από τα ελληνικά δεδομένα δεν θα μπορούσε να μην υπεραμυνθεί των πεπραγμένων του κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, που οδήγησαν στην οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το πέρας της πανδημίας. Aυτό την ώρα που οι χώρες του Βορρά ασκούν ήδη ασφυκτικές πιέσεις για προσφυγή στον ESM των χωρών κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα και χρέη και βέβαια αυτό σημαίνει νέο Μνημόνιο.

Οπως παραδέχθηκε ο Σόιμπλε, τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δήλωσε κυνικά πως οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Θυμίζοντας τις εποχές που κουνούσε το δάχτυλο στην Ελλάδα και διέταζε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυτή τη φορά δήλωσε: «Θα πρέπει να πείσουμε τους Ελληνες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».

Αν και ρωτήθηκε σχετικά, δεν θέλησε να σχολιάσει τα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ένα σχέδιο που είχε υποστηρίξει και ο ίδιος το 2015. Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ανέφερε: «Είμαι υπέρ, πάντα υπέρ της ενότητας της Ε.Ε. και των χωρών οι οποίες τιμούν τις δεσμεύσεις τους προς τους εταίρους της και τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες που έχουμε θεσπίσει και θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις