Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: Τίτλοι τέλους για τις ΗΠΑ - Αποχώρησαν οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες


 Οι τίτλοι τέλους της 20ετούς στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έπεσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 30ής Αυγούστου, ώρα Ελλάδας. Ο μακροβιότερος πόλεμος των ΗΠΑ τερματίζεται με τους Ταλιμπάν ξανά στην εξουσία, τον κίνδυνο της τρομοκρατίας να «αναδύεται» εκ νέου στη χώρα της κεντρικής Ασίας, και χιλιάδες ευάλωτους Αφγανούς να έχουν μείνει πίσω.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν έγινε διά στόματος του στρατηγού Κένεθ Μακένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Το τελευταίο στρατιωτικό αεροσκάφος C-17 απογειώθηκε στις 3.19 μ.μ. ώρα ΗΠΑ [22.29 μ.μ. ώρα Ελλάδος]» ανακοίνωσε ο στρατηγός Μακένζι. Την ίδια ώρα, περίπου στη 01.00 τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, ώρα Αφγανιστάν, πυροβολισμοί ηχούσαν στην Καμπούλ από Ταλιμπάν που πανηγύριζαν την «έξοδο» των ΗΠΑ και τη δική τους επικράτηση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις