Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021

video - ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ


 Δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν οι καταστροφικές πλημμύρες της βόρειας Ευρώπης και να ξεκινήσει ο αναμενόμενος καύσωνας της νότιας, και οι εστίες πυρκαγιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος (και όχι μόνο) έγιναν αμέτρητες. Το δράμα είναι τρομερό, η θλίψη τεράστια και τα λόγια απέχουν πολύ από το να είναι ικανά να περιγράψουν τα συναισθήματα του μέσου ανθρώπου που αντικρίζει αυτό το θέαμα. Όχι μόνο λόγω του μεγέθους της καταστροφής αλλά και επειδή αρχίζει και γίνεται όλο και πιο εμφανές σε όλο και περισσότερους το μέγεθος του κακού που απειλεί ετούτη τη στιγμή την ανθρωπότητα με κάθε δυνατό τρόπο.

Συνεπώς όλο και λιγότερο πειστικοί γίνονται όταν μιλούν για τυχαία περιστατικά, πόσο μάλλον για κλιματική αλλαγή την οποία πλέον το αφήγημα ονομάζει κρίση για να επιστήσει την προσοχή μας για άμεσες λύσεις μιας και είμαστε, λέει, στο χείλος της καταστροφής. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που παρατηρούμε ενδιαφέροντα περιστατικά, όπως τις αποφάσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ευβοια μερικές μέρες πριν τις φοβερές φωτιές. Το ζήτημα όμως παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν δούμε πως οι βάσεις έχουν ήδη μπει τόσο με σχεδιασμούς όσο και με χρηματοδοτήσεις.

Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος Επόμενη Γενιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα με ένα πλάνο με το σημαδικό τίτλο Eλλάδα 2.0 που είχε ξεκινήσει μόλις πριν την ψευτοπανδημία θα πάρει 33 δις σε δωρεές και δάνεια από το ψευτοχρήμα τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε να γρασσάρει τις μηχανές και να προωθηθούν οι πυλώνες που τόσο εμφανείς μας είναι πλέον: Πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, ψηφιοποίηση, νεα ιατρική, κοινωνική ισότητα και εξωστρέφεια, όλα λέξεις κλειδιά της παγκοσμιοποιημένης δυστοπίας που ονειρεύονται. Και παρότι το θηρίο έχει τον έλεγχο του τραπεζιού όλου, δεν πατάει καλά στα πόδια του γι’αυτό και επιμένει να βιάζεται. Άλλωστε ο έλεγχος του αναγκαστικά έχει ένα όριο διότι ο νους μας, ακριβώς επειδή δεν βρίσκεται κάπου στην υλη και τον έφτιαξε ο Θεός ελεύθερο, δεν μπορεί και κάπως να αιχμαλωτιστεί με το μόνο που μπορεί πραγματικά να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να αφήσει τις πεποιθήσεις του να τον περιορίσουν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις