Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Αποκωδικοποιώντας όσα είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος – Οι αποστάσεις από Χρυσοχοΐδη και στο βάθος ανασχηματισμός

 


Mε νέο επικοινωνιακό προφίλ επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη φθορά που προκαλούν οι συνεχείς κρίσεις του Αυγούστου, ενώ στο Μαξίμου με νέα σύνθεση πλέον επιχειρούν να αναστρέψουν το βαρύ κλίμα που αναπόφευκτα έχει δημιουργηθεί λόγω των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην επίσημη πρώτη του στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χωρίς να ανεβάσει τους τόνους αλλά καυστικός εκεί που έπρεπε έδωσε το στίγμα των όσων θα ακολουθήσουν τα επόμενο διάστημα μέχρι και την ΔΕΘ.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Παραδέχθηκε μεν τα λάθη στις πυρκαγιές και την διαχείρισή τους αλλά έριξε το βάρος στους μαχητές της πρώτης γραμμής δείχνοντας την στήριξη αλλά και την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης στους πυροσβέστες. Κοινή αποδοχή στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεις: πυρκαγιές και επόμενη μέρα, πανδημία και νέα μέτρα ενόψει φθινοπώρου, απειλή νέου μεταναστευτικού κύματος λόγω της αποσταθεροποίησης στο Αφγανιστάν και για το λόγο αυτό προσαρμόζει τη στρατηγική και τη ρητορική της στη διαχείριση της νέας ατζέντας.

Αποστάσεις από Χρυσοχοΐδη

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μία παραφιλολογία περί «καρατόμησης» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως υπεύθυνο για τους χειρισμούς στη διαχείριση των πυρκαγιών αλλά και στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών.

Παρότι μετά το πρόβλημα υγείας του υφυπουργού πολιτικής προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά έχει επιφορτιστεί με την ενημέρωση για τις φωτιές ο κ. Χρυσοχοΐδης, ωστόσο αυτό από ορισμένους θεωρείται ως λύση ανάγκης και δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει αποστάσεις.

Αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν ρωτήθηκε εάν απολαμβάνει ακόμη ο υπουργός της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απάντηση ξεκάθαρη δεν υπήρξε αλλά το γεγονός ότι απάντησε πως: «Οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν δεν συνιστούν ανασχηματισμό. Ήταν αναγκαίες παρεμβάσεις», δείχνει ξεκάθαρα ότι περιμένουμε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός έχει ήδη «κλειδώσει» και μάλιστα θα είναι δομικός, ενώ αναζητείται ο σωστός πολιτικά χρόνος για να ανακοινωθεί για να σταλεί το μήνυμα της επανεκκίνησης, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές σε νευραλγικά υπουργεία.

Αλλαγές και στον πρωινό καφέ

Το μίνι λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός με αφορμή την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια ήταν η πρόγευση για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο κυβερνητικό σχήμα το προσεχές διάστημα με τη νέα ομάδα του Μαξίμου να παραμένει ισχυρή με μία νέα άφιξη και μία αποχώρηση.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου συμμετείχε στον πρωινό καφέ σε αντίθεση με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίο πλέον ισχυροποιεί την ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σταθερά στην ομάδα παραμένουν ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι δύο πλέον υπουργοί επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, σταθερά παρόν σε κάθε σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου είναι το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού το οποίο διαθέτει πλέον 3 αναπληρωτές διευθυντές υπό τον Δημήτρη Τσιόδρα. Τους έμπειρους Γιώργο Ευθυμίου και Αργύρη Παπαστάθη που έχουν την ευθύνη των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, τον Χρήστο Ζωγράφο με αρμοδιότητα τα ψηφιακά και περιφερειακά ΜΜΕ και την Κύρα Κάπη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού και υπεύθυνη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις