Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - Είχε δίκιο ο νεφρολόγος που έλεγε για την φυσική ανοσία και ο Βασιλακόπουλος τον είπε αγράμματο.


 επιμέλεια medlbabnews.gr iatrikanea

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε απίστευτες αντεγκλήσεις στα κανάλια μεταξύ ειδικών. Από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν η

διαφωνία του διευθυντή μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου της Έδεσσας Σωτήρη Βασιλείου και του πνευμονολόγου Θεόδωρου Βασιλακόπουλου αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.  Μάλιστα δεν δίστασαν στον τηλεοπτικό αέρα του Mega να ανταλλάξουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο κ. Βασιλείου νόσησε βαριά από τον κοροναϊό ενώ κινδύνεψε ακόμα και η υγεία του.  «Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να μην εμβολιαστεί. 

Υποστήριξε ότι τα αντισώματα που ανέπτυξε μετά τη νόσησή του επαρκούν μέχρι και εννέα μήνες.

«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα», τόνισε.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία»

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει», υποστήριξε ακόμη. «Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους», τόνισε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο.

«Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση»

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μάλιστα στη συνέχεια είχαν έναν έντονο διάλογο ενώ αντάλλαξαν και βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

«Είσαι γελοίος», είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος». «Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

Όμως χθες συμπτωματικά δημοσιεύτηκαν μελέτες που δείχνουν ότι είχε δίκιο ο νεφρολόγος. 

Πιο προστατευμένοι όσοι νόσησαν από όσους εμβολιάστηκαν

Οσοι νόσησαν από Covid-19 κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας φαίνεται πως έχουν μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν τη μετάλλαξη Δέλτα από αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Έρευνα που έγινε στο Ισραήλ και συνέκρινε τη φυσική ανοσία από προηγούμενη μόλυνση με αυτή που προσφέρει το συγκεκριμένο εμβόλιο έδειξε ότι η πιθανότητα επαναμόλυνσης είναι πολύ μικρότερη. Το συμπέρασμα, σημειώνει το Bloomberg, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, οι οποίες έδειξαν ότι ο εμβολιασμός προσέφερε καλύτερη προστασία, ωστόσο αυτές έγιναν πριν κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα.

Με βάση την έρευνα, όσοι έλαβαν τις δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν με τη μετάλλαξη Δέλτα και επτά φορές περισσότερες να εμφανίσουν συμπτώματα, έναντι όσων έχουν αναρρώσει από Covid-19.

ι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η έρευνα δείχνει πως η φυσική ανοσία προσφέρει ισχυρότερη και για περισσότερο διάστημα προστασία έναντι μόλυνσης, συμπτωματικής ασθένειας και νοσηλείας εξαιτίας της Δέλτα.

Σύμφωνα με την έρευνα η προστασία από προηγούμενη μόλυνση μειώνεται με το χρόνο. Μια δόση εμβολίου σε όσους έχουν μολυνθεί φαίνεται πως ενισχύει την προστασία τους. Το μακροπρόθεσμο όφελος της τρίτης δόσης είναι άγνωστο καθώς τώρα ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης.

Τα στοιχεία αναρτήθηκαν σε άρθρο στο medRxiv

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/08/eiche-dikio-o-nefrologos-pou-elege-gia-tin-fysiki-anosia-kai-o-basilakopoulos-ton-eipe-agrammato-deite-ti-lene-teleutaies-meletes.html#ixzz74tjFVqMU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις