Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Εμβολιασμό μωρών θέλει ο Σ.Μαζάνης: «Τα παιδάκια έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό»!


 Τον εμβολιασμό... μωρών επιθυμεί ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε ουσιαστικά τα παιδάκια έως τριών (!) ετών για την διασπορά του ιού στις οικογένειες. 

«Σε παιδιά από 0 ετών έως 18 περίπου 2 εκατ. παιδιά. 1 στους 5 πολίτες είναι παιδιά. Ειδικά τα παιδάκια 0 έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό μέσα στην οικογένειά τους.

Δεν υπάρχει ασυλία από τον κορωνοϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία», είπε ο Σ.Μαζάνη και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο να νοσήσει και να ξεπεράσει το παιδί τον κορωνοϊό, αλλά και τι θα του αφήσει για την υπόλοιπη ζωή του.

Ο κ. Μαζάνης υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες θα κατέβει η ηλικία που θα συστήνεται να γίνεται το εμβόλιο, κάτω από τα 12 έτη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Αμερικανική Παιδιατρική ζητά από τον FDA να εγκριθεί το εμβόλιο σε παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

Επιπλέον ο Σ.Μαζάνης είπε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» αλλάζει πολλά από τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την πανδημία. Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Αυτό υποστήριξε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τα παιδιά από πέρυσι λέγαμε πέρυσι ότι είχαν ασυλία από τον κορωνοϊό, φέτος η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει σε κανέναν», ήταν τα λόγια του.

«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. 2 εκατ. παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε ο παιδίατρος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα παιδιά μέχρι 2 ετών κάνουν 16 εμβόλια και δεν θα είναι πρόβλημα να κάνουν και αυτό του κορωνοϊού. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο δεν είναι πειραματικό καθώς έχει πάρει έγκριση από όλους τους μεγάλους οργανισμούς.

Ο κ. Μαζάνης μίλησε επίσης για την εξέλιξη της ιατρικής με έναν ιδιαίτερο παραλληλισμό. «Η βιοτεχνολογία στην ιατρική έχει αλλάξει παρά πολύ... Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, στα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα έπρεπε να κάνουμε μικρές ταχύτητες για να ‘’στρώσει’’ η μηχανή, τώρα η μηχανή του είναι στρωμένη από το εργοστάσιο. Έτσι είναι και με τα εμβόλια, κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 με 200.000 εμβόλια για να το δούμε, σήμερα το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις