Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Εξετάζεται οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να ταξιδεύουν εντός της χώρας

 


Η αύξηση των κρουσμάτων στην Γερμανία ανοίγει τη συζήτηση για τα δικαιώματα εμβολιασμένων και μη. Η κυβέρνηση εξετάζει επιβίβαση στα τρένα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο δείκτης θετικότητας στη Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Εντός επτά ημερών έχουν καταγραφεί 70,3 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Την περασμένη Παρασκευή ο δείκτης θετικότητας κυμαίνονταν στο 48,8. Μέσα σε 24 ώρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε στα 12.029.

Το κρατικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ θεωρεί ότι η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή του τέταρτου κύματος. Αυτή τη φορά πλήττονται προπαντός νεότερες και μεσαίες ηλικιακές ομάδες, ενώ στα νοσοκομεία νοσηλεύονται κυρίως άτομα που δεν έχουν το εμβόλιο.

Το αρνητικό τεστ δεν θα αρκεί

Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα τροφή στη συζήτηση για την αντιμετώπιση των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, επιβεβαίωσε το μεσημέρι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να εξετάσει την επιβολή κανονισμού που θα αφορά τις εσωτερικές πτήσεις και τα τρένα.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, για να ταξιδεύουν οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό είτε ότι έχουν εμβολιαστεί, είτε ότι έχουν αναρρώσει, είτε αρνητικό τεστ.

Ως πρώτο γερμανικό κρατίδιο το Αμβούργο καθιερώνει κανονισμό που δίνει περισσότερα δικαιώματα μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν αναρρώσει από Covid.

Από αύριο καταστηματάρχες στην εστίαση, διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και θρησκευτικές κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, ακόμη και στην περίπτωση που διαθέτουν αρνητικό τεστ.

Υπό αυτή την προϋπόθεση δεν χρειάζεται να τηρούνται μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση, ούτε θα τίθενται περιορισμοί αναφορικά με τον αριθμό των παρευρισκομένων ατόμων.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις