Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

«Βράζουν» οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 


Κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ένοπλες δυνάμεων των ΗΠΑ, μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον FDA, ετοιμάζονται να κινηθούν στρατιωτικοί.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι μετά την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού να γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό Στρατό.

«Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η αντίδραση όμως των στρατιωτικών αναμένεται να είναι σφοδρή. Ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες προσφυγές στην αμερικανική Δικαιοσύνη από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Πάντως αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες οι προσφυγές αυτές να γίνουν δεκτές.

«Νομικά, τα εμβόλια που χορηγούνται στον Στρατό κάτω από  έκτακτης συνθήκες απαιτούν την συγκατάθεση του εμβολιαζόμενου. .

Ο νόμος όμως αναφέρει ότι ο πρόεδρος μπορεί να παρακάμψει αυτή τη διαδικασία επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας».

Να σημειωθεί ότι στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχει έντονο κλίμα προβληματισμού απέναντι στα εμβόλια. Μετά το τέλος του πολέμου στον Κόλπο το 1990 250.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί υπέφεραν από το λεγόμενο σύνδρομο του Κόλπου το οποίο πολλοί καταλογίζουν στα εμβόλια του άνθρακα που έγιναν στους στρατιώτες πριν την άφιξή τους στην Σαουδική Αραβία εξαιτίας των φόβων ότι ο Σαντάμ Χουσείν θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα. Όπως αναφέρεται 35.000 στρατιωτικοί πέθαναν τελικά από επιπτώσεις του εμβολίου  αυτού.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις