Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

video - ΝΔ: Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους… ΔΕΝ έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα! Είναι όντως έτσι;

 


“Θα ήθελα να πω ότι αυτά τα μέτρα δεν έχουν ούτε πατερναλιστικό, ούτε φυσικά τιμωρητικό χαρακτήρα. Είναι, όμως, αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε ως υπεύθυνη Πολιτεία”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 24/08 για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Είναι όμως όντως έτσι;

Ας δούμε μερικές από τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του ίδιου του κυρίου Κικίλια όσο και άλλων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα και τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε όσους πολίτες επιλέξουν να μην εμβολιαστούν.

Μόλις χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε πως όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν άμεσα και θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από την 1η Σεπτεμβρίου θα κληθούν να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους, αναλογικά με τις ημέρες που θα απουσιάζουν.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η οργανωμένη Πολιτεία μπορεί να εντοπίσει ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί στον ιδιωτικό τομέα και να τους επιβάλει κυρώσεις, σημείωσε: “πάντα μπορεί η πολιτεία να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα αλλά και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ“.

Στις 23/08 μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε πως οι ανεμβολίαστοι “δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά” και ότι δεν συζητείται καν η είσοδος τον χειμώνα σε χώρους διασκέδασης εστίασης και ψυχαγωγίας, τονίζοντας παρ’ όλα αυτά, ότι δεν θα τους αποκλείσουν από την είσοδο σε σούπερ μάρκετ, γιατί… δεν θα τους αφήσουν να πεθάνουν κι από την πείνα κιόλας!

Δύο μόλις ημέρες πριν, στις 25/08, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, με έντονα κυνικό ύφος δήλωσε ότι “Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο“, ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τα rapid test τα οποία πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες: “Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό”. 

Συνεχίζει ο κύριος Κικίλιας και τα λοιπά στελέχη της κυβέρνησης να πιστεύουν και να προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες πως τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα;



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις