Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021

Παραίτηση από την ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού, με φόντο τις πυρκαγιές


 Του Χρήστου Μαζανίτη

Παρελθόν από την ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού αποτελεί ο υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ένας από τους κύριους λόγους ρήξης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν όταν διαπιστώθηκε ότι τα διαθέσιμα ελικόπτερα Chinook που επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα δεν ήταν αυτά που είχαν ανακοινωθεί.

Η διαφωνία πάνω στους αριθμούς και τις πραγματικές διαθεσιμότητες έφερε αρχικά την μετακίνησή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), έπειτα από έκτακτο Συμβούλιο Κρίσεων που έγινε την Παρασκευή. Ο ίδιος, το πρωί υπέβαλε την παραίτησή του, ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες στη θέση του Διοικητή.

Προήχθη σε Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ) τον περασμένο Μάρτιο, μετά τις κρίσεις, διαδεχόμενος τον Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο, ο οποίος αποστρατεύτηκε.

Στρατιωτικοί κύκλοι σχολίαζαν στο enikos.gr ότι η προστριβή ξεκίνησε από το γεγονός ότι για την καταπολέμηση των πυρκαγιών επιχείρησαν 3 Chinook CH-47D ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι μπορούσαν να διατεθούν πολλά περισσότερα.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση ΑΣΣ (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο) για την πλήρωση του κενού.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις