Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Πόσοι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πότε έλεγαν ψέματα; - Τότε ή τώρα;


 Μεγάλο θέμα έγινε χθες ο «πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου από κορωνοϊό στην Ελλάδα», τον οποίον ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για έναν 71χρονο οδοντίατρο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και έδωσε μάχη επί δυο εβδομάδες. Όπως εξήγησε στο MEGA, ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ο εν λόγω άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πράγματι πρόκειται για ένα δυσάρεστο γεγονός, όπως κάθε θάνατος, και επιβεβαιώνει πως τα εμβόλια δεν προστατεύουν 100% ούτε από τον θάνατο, κάτι που φυσικά είναι γνωστό και λογικό, αλλά αρνούνται μέχρι και σήμερα να τα παραδεχθούν οι «ειδικοί». 

Παρόλα αυτά όμως μας προκάλεσε εντύπωση το «πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου», καθώς πριν από λίγες ημέρες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει πως έχουν πεθάνει στη χώρα μας 182 πλήρως εμβολιασμένοι από κορωνοϊό. 

Άρα τι γίνεται με τους άλλους 182; Δεν πέθαναν τελικά; Έκανε λάθος ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ; 

Ίσως ο Ν.Καπρεβάλος να εννοούσε πως πέθανε ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος στην ΜΕΘ του, ή πως πέθανε ο πρώτος πλήρως εμβολισμένος χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία γι' αυτά, οπότε δεν γνωρίζουμε. 

Όμως ο ίδιος έκανε και άλλες δηλώσεις, ώστε να δείξει πως ο ένας στους 13.000 (όσοι είναι δηλαδή όλοι οι νεκροί με κορωνοϊό στην Ελλάδα) είναι μικρός αριθμός, κάτι που σημαίνει πως δεν έκανε κάποιο λάθος γλωσσικό, αλλά πως όντως εννοούσε πως πέθανε ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος με κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

«Δυστυχώς χάσαμε έναν άνθρωπο πλήρως εμβολιασμένο, ο οποίος είχε ακολουθήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο ίδιος και η οικογένειά του. Δυστυχώς όμως, ο ιός, και μάλιστα αυτή η μετάλλαξη η φοβερή, παρέκαμψε το ανοσοποιητικό του σύστημα και το προκάλεσε αυτή τη θανατηφόρα επιπλοκή» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι το 0,007% (σ.σ. 1 στους 13.223). Στη χώρα μου, να σας δώσω να καταλάβετε με δύο λόγια, έχουμε 13.000 άοπλους θανάτους και έναν οπλισμένο θάνατο, με πλήρη εμβολιασμό. Είναι αδιανόητο, ούτε σαν ανέκδοτο μπορώ να το δεχτώ ότι αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί να θεωρεί ως επιχείρημα το “μα αφού κι ο εμβολιασμένος, δηλαδή ο οπλισμένος, μπορεί να πάθει ζημιά εγώ δεν κάνω το εμβόλιο”. Ίσα ίσα που αυτό το γεγονός που αποτελεί εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα μας κάνει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο και να λέμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, διότι με τη μετάλλαξη Δέλτα, το φθινόπωρο θα τα βρούμε πολύ σκούρα» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Δηλαδή με ψευδείς ειδήσεις προσπαθεί να πείσει για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αλήθεια... αν όντως έλεγαν πως έχουν πεθάνει 182-183 ή όσοι είναι πλέον, καθώς τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι από τέλη Ιουλίου, και υποστήριζαν πως πράγματι τα εμβόλια προστατεύουν, αλλά 90% (τυχαίο νούμερο), θα υπήρχε κάποιος που θα αμφέβαλε για την αποτελεσματικότητα τους; Δεν γνωρίζουν πως με το να αποκρύπτουν την αλήθεια κάνουν ακόμα πιο δύσπιστους τους πολίτες; 

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο Ν.Καπραβέλος είχε μιλήσει στα τέλη Ιουλίου (την ίδια εποχή με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ) για τον «πρώτο πλήρως εμβολιασμένο που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ», και τότε έκανε αναφορά σε «εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα» κτλ. 

Παρόλα αυτά ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση του είχε αναφερθεί σε 56 διασωληνωμένους. Βέβαια τότε θα πρέπει να τονίσουμε πως ο ίδιος είχε αναφερθεί πως αυτός ήταν ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», παρόλα αυτά η διευκρίνηση ήταν μάλλον αδιάφορη από τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Και θέτουμε εκ νέου το ερώτημα. Τελικά πότε και ποιος λέει ψέματα; Ο ΕΟΔΥ; Ο Ν.Καπραβέλος; Τα hoaxes θα ασχοληθούν άραγε με το θέμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις