Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Μπελάδες για τον "τσουχτερό" Salt Bae: Εργαζόμενοι μήνυσαν τον Τούρκο σεφ για απλήρωτες υπερωρίες


 Πέντε ψήστες σε εστιατόριο του Salt Bae στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι ο Τούρκος σεφ δεν τους πλήρωνε τις υπερωρίες.

Σε νέους μπελάδες έχει μπει ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae, καθώς είναι αντιμέτωπος με μήνυση από πέντε ψήστες για απλήρωτες υπερωρίες.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου βρίσκεται ένα από τα ακριβά εστιατόρια της αλυσίδας steakhouse Nusr-Et. Οι πέντε άνδρες καταγγέλλουν πως ο Γκιοκτσέ τους ζήτησε να πάνε από την Τουρκία στην αμερικανική πόλη, όπου δούλευαν υπερωρίες για πολλές ώρες χωρίς να πληρωθούν ποτέ.

Η αλυσίδα είχε δηλώσει τους ψήστες ως υπεύθυνους «για να αποφύγει να τους πληρώσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο υπερωρίες, ενώ απαιτούνταν να εργάζονται πάνω από εβδομήντα ώρες την εβδομάδα».

Η μήνυση κατατέθηκε από τον Louis Pechman, έναν εργατικό δικηγόρο από τη Νέα Υόρκη ο οποίος το 2019 είχε καταφέρει να κερδίσει διακανονισμό ύψους 230.000 δολαρίων (196.826 ευρώ) από την αλυσίδα Nusr-Et για τέσσερις σερβιτόρους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το εστιατόριο του Μανχάταν, αφού είχαν παραπονεθεί για τον τρόπο που κατανέμονται τα φιλοδωρήματα.

«Δυστυχώς, αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλά εστιατόρια να πληρώνεις τους εργαζόμενους στην κουζίνα με μισθολόγιο έτσι ώστε να γλιτώνεις από το να τους αποζημιώνεις για υπερωρίες», αναφέρει ο δικηγόρος στο CNBC.

Τον φετινό Απρίλιο, ο Τούρκος σεφ είχε πάλι μπλεξίματα με τον νόμο καθώς κατατέθηκε εναντίον του αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Σημειώνεται πως ο Salt Bae έγινε παγκοσμίως γνωστός από τα βίντεο του στα social media, στο οποία καθιέρωσε την κίνηση - σήμα κατατεθέν με το αλατοπιπέρωμα των κρεάτων, φτιάχνοντας στη συνέχεια τη δική του αυτοκρατορία στον χώρο των ακριβών εστιατορίων.
Η αλυσίδα των εστιατορίων του Νουσρέτ Γκιοκτσέ επεκτείνεται από τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Ντάλας μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το Άμπου Ντάμπι και τη Μύκονο.


Από τα πιο φτηνά πράγματα που υπάρχουν στο μενού του εστιατορίου στο Μανχάταν είναι η σαλάτα kale, η οποία κοστίζει 25 δολάρια (21,39 ευρώ).
Τα εστιατόρια του Τούρκου σεφ φημίζονται για την ποικιλία κρέατος Wagyu, που προέρχεται από ιαπωνικά κοπάδια βοοειδών. Μια απλή χοντροκομμένη μπριζόλα ribeye από κρέας wagyu κοστίζει 100 δολάρια (85,58 ευρώ), ενώ η σπέσιαλ «Saltbae Tomahawk wagyu» -η οποία μαρινάρεται με μουστάρδα- κοστίζει 275 δολάρια (235,34 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις