Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Σενάριο τουρκικού υβριδικού πολέμου στην χώρα μας με κύμα πυρκαγιών;

 


Πρωτόγνωρα πράγματα βιώνουμε στην χώρα μας, ειδικά τις τελευταίες τρεις ημέρες με τις φωτιές να ξεπηδούν η μία πίσω από την άλλη, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ενώ καίγεται η Βόρεια Αττική, η Ηλεία και η Εύβοια, ξαφνικά έχουμε σκόρπιες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, περί ύπαρξης “μηχανισμών” σε λόφους στην δυτική Αττική, ενώ ειδικά σε Ηλεία και Μάνη, πληθαίνουν συνεχώς τα σενάρια περί ύπαρξης εμπρηστών και μηχανισμών.

Συγκεκριμένα ένα μεγεθυντικό φακό στηριζόμενο σε βάση, προσεκτικά τοποθετημένο πάνω σε ξερόχορτα, σε απόκρημνη περιοχή στο περιαστικό δάσος του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στους πρόποδες του Υμηττού, εντόπισε στις 12:25  κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ξαφνικά πάρκο με λίγα δέντρα παίρνει φωτιά σε Άνω Λιόσια-Ζωφριά, χαμηλή βλάστηση στο Σούνιο παίρνει πριν λίγο φωτιά, ενώ όλοι αναρωτιούνται για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Βόρεια Αττική, αλλά και αλλού.

Στην κυριολεξία πριν λίγο, ξέσπασε φωτιά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Πεδίο του Άρεως στην Κυψέλη. Κλειστή παρέμεινε για λίγη ώρα η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου.

Την ώρα που δεκάδες πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκονται ενεργά και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις Φλόγες, ξέσπασε φωτιά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Πεδίο του Άρεως, στην Κυψέλη.

Θυμίζουμε ότι εντέχνως πριν μερικές ημέρες, το καθεστώς Ερντογάν πιστό στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τακτική της προβοκάτσιας, προσπάθησε για άλλη μια φορά να στρέψει την προσοχή στην Ελλάδα προκειμένου να εξάγει την κρίση που βιώνει στο εσωτερικό του από τις καταστρεπτικές και πολύνεκρες πυρκαγιές.

Παράλληλα η τουρκική κυβέρνηση έδωσε εντολή για αποφυγή παρουσίασης εικόνων καταστροφής στην χώρα, με στόχο να αποπροσανατολίσει την έξαλλη κοινή γνώμη.   

Το παράλληλο ξέσπασμα πυρκαγιών όμως σε Τουρκία και Ελλάδα, έχει δώσει τροφή για μπόλικη συνωμοσιολογία, ενώ ως γνωστόν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διαπράξει στο παρελθόν (δεκαετία του 1990) κύμα εμπρησμών κατά της Ελλάδος.

Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί, ( αγμένοι στα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν) όπως ο Ναύαρχος ε.α. Τ.Γιατσί, καθώς και σύμβουλοι του Ερντογάν πριν 5 ημέρες, κατηγόρησαν τους Κούρδους και την Ελλάδα για τις φωτιές στην Τουρκία, λέγοντας «πως αυτοί που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την Γαλάζια Πατρίδα επιχειρούν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Πράσινη Πατρίδα».  

Ο  σύμβουλος -για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής- του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακκί Τζασίν, δήλωσε : «Εγώ μπορώ να σας πω, πως σίγουρα πίσω από αυτή την δουλειά βρίσκεται η Ελλάδα Για ποιο λόγο ; Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας δίνουν αεροσκάφη. Ενώ η Ελλάδα την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν πυρκαγιές, μας λέει “Να σας δώσω αεροσκάφη.

Αυτό είναι η απόλυτη μαφιόζικη τακτική. Πρώτα σκοτώνει τον άνθρωπο και μετά πάει κόκκινα γαρύφαλλᨻ σχολίασε προκλητικά.

Σχεδόν αμέσως μετά είχαμε κύμα πυρκαγιών στην Ελλάδα, το οποίο όπως φαίνεται προκαλεί τεράστια προβλήματα στην χώρα μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, και με την πανδημία να κυριαρχεί παντού.

Πριν λίγο αναφέρθηκε ότι σήμερα μεσημέρι Παρασκευής, είχαμε φωτιά στο Σούνιο, προς την περιοχή Λεγρενά, και ενώ η Αττική παραμένει αντιμέτωπη με πολλαπλά μέτωπα, και αυτό μας δείχνει πολλά.Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση πλησίον ξενοδοχειακής μονάδας στη Λεωφόρο Σουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μπορεί η κλιματική αλλαγή να αποτελεί όντως ένα τεράστιο ζήτημα πλέον για όλες τις χώρες της Μεσογείου, αλλά για την τωρινή τραγική κατάσταση που θυμίζει “μικρασιατική καταστροφή”, δεν αποτελεί την “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”.

Υπάρχουν πολλά και αδυσώπητα ερωτήματα για τον όλεθρο που βιώνουμε αυτές τις ημέρες:

Πως είναι δυνατόν όμως να ξεσπάσουν τόσες φωτιές από τον Σμόλικα και τα Γρεβενά μέχρι την Ρόδο σχεδόν ταυτόχρονα;              

Γιατί έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αττική, ενώ ξεσπούν συνεχώς και νέες μικρο εστίες σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου;

Πόσοι και τι τύπου μηχανισμοί έχουν ανακαλυφθεί έως τώρα, σε Πάρνηθα και άλλες περιοχές, ενώ τι γίνεται με αναφορές για ύποπτες κινήσεις σε Ηλεία -Μάνη;

Είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που ξέσπασε το κύμα πυρκαγιών στην χώρα μας, ενώ δίπλα οι Τούρκοι βιώνουν και αυτοί τραγικές στιγμές;

Τι εννοούσε ο εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας” Τ. Γιατσί μιλώντας για σοβαρή τρομοκρατική απειλή από Έλληνες και Κούρδους ;

Υπάρχει περίπτωση οι Τούρκοι να εφαρμόζουν σενάρια υβριδικού πολέμου κατά της χώρας μας ως μέρος πιθανού σχεδίου τους;  

Υπάρχουν πολλά και κυρίως, τεράστια ερωτηματικά για αυτή την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας λίγο πριν την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην οποία εναποθέτουν όλοι οι πιστοί την σωτηρία τους, τα οποία αναζητούν απαντήσεις. 

Η ουσία είναι ότι όλοι ενωμένοι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το κίνδυνο, αναζητώντας στην συνέχεια ευθύνες για μεγάλα λάθη και τις αστοχίες που παρουσιάστηκαν στην μάχη με τις φλόγες, διότι πολύ απλά η "φωτιά πρέπει να σβήσει" το ταχύτερο δυνατό.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις