Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Σοκάρει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Καμπούλ: "Απλώς περιμένω να με σκοτώσουν οι Ταλιμπάν"

 


Η Ζαρίφα Γκαφάρι συγκλονίζει, μιλώντας για την αβεβαιότητα που επικρατεί στο Αφγανιστάν για τις γυναίκες. Η έκκληση για βοήθεια.

Αγωνία δίχως τέλος επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη των γυναικών, μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, οι Ταλιμπάν προέλασαν στο Αφγανιστάν, κατακτώντας τα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Παίρνοντας δύναμη από την επιτυχία τους, την έλλειψη αντίστασης από τις αφγανικές δυνάμεις και με ελάχιστη διεθνή πίεση, η επόμενη μέρα της χώρας εναπόκειται στα χέρια των Ταλιμπάν. Την ίδια ώρα, τα δικαιώματα των γυναικών απειλούνται για ακόμη μια φορά.

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη δήμαρχος στην Καμπούλ, Ζαρίφα Γκαφάρι, συγκλονίζει μιλώντας για την αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα για τις γυναίκες.

Η Γκαφάρι, που έχει κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, απλώς περιμένει οι Ταλιμπάν να σκοτώσουν την ίδια και τον σύζυγό της, όπως υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Σύμφωνα με το inews.co.uk, η 27χρονη δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι και περιμένω να έρθουν για ανθρώπους σαν και μένα και να μας σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πού θα μπορούσα να πάω;".

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις