Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες – 13 συλλήψεις συνολικά σε 24 ώρες


 Τέσσερις περιπτώσεις ενόπλων ληστειών εξιχνιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη ενός 62χρονου.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 13 συλλήψεις.

Αναλυτικά, η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων ένοπλων ληστειών και μιας (1) απόπειρας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση του δράστη τους.

Πρόκειται για 62χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, απογευματινές ώρες χθες (06-08-2021) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, οπότε και συνελήφθη.

Η δράση του εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης και Συκεών το χρονικό διάστημα 03 – 06/08/2021 και αφορά στη διάπραξη τεσσάρων (4) ένοπλων ληστειών και μιας απόπειρας, κυρίως σε καταστήματα ψιλικών.

Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων του και την απομάκρυνσή του από αυτούς χρησιμοποιούσε όχημα το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Κατά την εξερεύνηση των χώρων του, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο στον κινητήρα το όπλο με το οποίο τελέστηκαν οι έκνομες ενέργειες, ενώ στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρέθηκε αυτοσχέδια ολοπρόσωπη κουκούλα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν το δράστη στα σημεία των ληστειών, φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και εβδομήντα (70) δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεκατρείς συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.


Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δέκα (13) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.


Συγκεκριμένα:

• (1) άτομο για περίπτωση ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν (72) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή, χρηματικό ποσό και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.


• (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.


• (1) άτομο καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.


• (5) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.


• (3) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα καθώς στερούνταν σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις