Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

"Βόμβα" Αποστολάκη: Δεν αποδέχομαι υπό αυτές τις συνθήκες την υπουργοποίηση - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;


 Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό πως δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας "υπό αυτές τις συνθήκες".

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό πως δεν αποδέχεται «υπό αυτές τις συνθήκες» την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπως μετέδωσε το Open.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης έχει επικοινωνήσει με την κυβέρνηση και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του.

Όπως αναφέρει ο σταθμός, ο ναύαρχος εν αποστρατία, είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι βολιδοσκοπήθηκε από την κυβέρνηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά ότι αυτό είναι «αποστασία».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην υπουργοποίηση Αποστολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Open o κ. Αποστολάκης. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε πως δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για την αποδοχή της πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή, να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε με... άγριες διαθέσεις την υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστολάκη, με ανώτατες κομματικές πηγές να κάνουν λόγο στο Newsbomb.gr για «εξαγορά» εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τιμά την οικογενειακή παράδοση στην αποστασία», κάτι που προφανώς ήταν αιχμή για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Το προφίλ του Ευάγγελου Αποστολάκη

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης ενώ αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ), από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου.
Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.
Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις