Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!!! Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το εισπνεόμενο Ισραηλινό φάρμακο. Βαριά ασθενείς πήραν εξιτήριο σε λίγες ημέρες


 medlabnews.gr iatrikanea

Σημαντικά και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού εισπνεόμενου

φαρμάκου Coven D24 που χορηγείται για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, σε συνολικά 60 ασθενείς, με μέτρια ή βαριά νόσηση.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κλινική μελέτη ισραηλινού σκευάσματος, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Jerusalem Post. Το 93% των βαριά ασθενών με COVID που το έλαβαν πήρε εξιτήριο εντός πέντε ημερών. Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ και η κλινική δοκιμή του στην Ελλάδα είχε συμφωνηθεί κατά την προ μηνών επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Η Φάση 2 της κλινικής μελέτης επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της προηγούμενης, στο Ισραήλ, τον χειμώνα. Σε αυτή, επίσης, ασθενείς με ήπια ή βαριά COVID έλαβαν εξιτήριο εντός λίγων ημερών. Ο καθηγητής Αρμπέρ τόνισε ότι στόχος της έρευνας στην Αθήνα ήταν να αποδειχθεί η ασφάλεια του φαρμάκου. «Μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκε καμία παρενέργεια», δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το εισπνεόμενο φάρμακο βασίζεται στην πρωτεΐνη CD4, που ανιχνεύεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αγκιστρώνεται στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης και ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη λεγόμενη «θύελλα κυτοκινών», η οποία ευθύνεται για τη ραγδαία επιδείνωση ορισμένων ασθενών με κοροναϊό. Ο καθηγητής Αρμπέρ υπογράμμισε ότι η CD4 δεν επηρεάζει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά στοχεύει στον συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό, βοηθώντας τον να βρει εκ νέου την ισορροπία του.

«Το EXO-CD24 είναι ένα φάρμακο υψηλής στόχευσης. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρήκαμε έναν τρόπο αντιμετώπισης των μηχανισμών της COVID. Εξισορροπούμε τον μηχανισμό που ευθύνεται για τη “θύελλα κυτοκινών” ενδογενώς, δηλαδή με εργαλεία που μας παρέχει το ίδιο το σώμα», πρόσθεσε.

Η ομάδα του θα αρχίσει την τελευταία φάση της κλινικής μελέτης στο προσεχές μέλλον. 

Ο Ισραηλινός καθηγητής ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, προειδοποιώντας ότι όσο ενθαρρυντικά και αν είναι τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το σκεύασμα θα περάσει επιτυχώς από την επόμενη φάση. Αν όμως συμβεί, δεσμεύτηκε ότι το νέο φάρμακο θα βρίσκεται γρήγορα στην αγορά και δεν θα είναι ακριβό.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/08/apolyti-apothiki-simeiose-to-eispneomeno-farmako-baria-astheneis-piran-exitirio-se-liges-imeres.html#ixzz77Ya5sSRj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις